2013-03-21 15:20:55• hírek • Póti Orsolya

Figyelemfelkeltő akciót rendeztek a Down-szindróma világnapja alkalmából

A Szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület tagjai és több mint negyven kedvezményezettje, valamint önkéntes diákok gyűltek össze március 21-én a Corneliu Coposu sétány melletti rendezvénytéren, azért, hogy eltöltsenek egymással néhány kellemes órát a Down-szindróma világnapján.

Második alkalommal szervezett figyelemfelkeltő akciót a Down-szindróma Világnapja alkalmából a Szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület. A március 21-i rendezvény déli 12 órától felvonulással vette kezdetét a Tűzoltótoronytól, majd a Corneliu Coposu sétány melletti rendezvénytéren, - a gödörben - zajlott.

A rendezvényen részt vettek az egyesület kedvezményezettjei, tagjai, a kedvezményezettek hozzátartozói, valamint a Traian Vuia Műszaki Líceum és a Doamna Stanca Főgimnázium önkéntesei, akikkel a sérült fiatalok kikapcsolódhattak.

Jelen volt Cserey Csaba ütőhangszerművész is, aki jó hangulatot teremtett sámándobjával és egyéb hangszereivel, valamint egy német juhász és egy dobermann társaságában jelen volt Román József kutyakiképző, állatterápiás szakember, aki interaktív bemutatóval szórakoztatta a sérült fiatalokat.

Az akció célja a fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok képességeire való figyelemfelhívás volt. Az érdeklődők megtapasztalhatták, hogy a köztünk élő sérült gyerekek és fiatalok mennyire jó kapcsolatot tudnak kialakítani az egészséges diákokkal.

A program keretében az önkéntesek feliratozott lufikat és szórólapokat osztogattak a járókelőknek, akik egy olyan plakátot is megtekinthettek, amelyen az egyesület 45 kedvezményezettjének fotója volt látható úgy, hogy közben kiolvasható volt a DOWN szó is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: