2008-10-30 16:36:26• hírek • Parajdi Andrea

Átveszi a város az egyházi területét

Egy 1993 négyzetméteres területhez jutott a Polgármesteri Hivatal, amely ezidáig a Szatmári Római Katolikus Püspökség tulajdonában volt. A városháza ezen a területen egy parkot, valamint közel negyven férőhelyes parkolót akar létrehozni.

-Különös eset ez, hogy valaki felajánlja a magántulajdonában lévő területet, hogy azt a város a közösség érdekében hasznosíthassa -magyarázta Ilyés Gyula polgármester, a csütörtöki városi tanácsülésen, amikor elhangzott a terület átvételről szóló határozattervezet elnapolásának javaslata.

Claudiu Ardelean tanácsos vetette fel a határozattervezet elhalasztásának ötletét, ugyanis véleménye szerint egy teljes beruházás zajlik az érintett területen, amelynek a befejezését a város kell felvállalja, ám a költségvetés jelenleg nem bírja meg ezt a terhet.

Ilyés elmondta, nem egy beruházásról van szó, hanem egy városrész karbantartásáról. -Miért ne tudnánk ugyanazokat a munkálatokat elvégezni, amit például a 14 Mai vagy a Solidaritatii negyedekben is csinálunk. Ez a város kötelessége, hiszen ezzel kizárólag közösségi érdekeket szolgálunk - magyarázta Ilyés a terület átvételének, és karbantartásának fontosságát.

A városatyák a kisebb vitát követően néhány pontosítást eszközöltek az előterjesztett határozattervezetben, végül pedig elfogadták a terület átvételéről szóló napirendi pontot. Az említett városrész a Hildegárda templom előtt található, ahol a Szatmári Római Püspökség Szent Erzsébet tiszteletére a park közepén egy szobrot kíván elhelyezni.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: