2016-11-09 14:52:25• hírek • Szatmár.ro

Felkészülten várja a havazást a Florisal

A köztisztaságért felelős cég telephelyén vonultatta fel a hó ellen bevethető eszközöket.

Kereskényi Gábor polgármester és Magyar Lóránd városi tanácsos szerda délelőtt látogattak el a Florisal Gabriel Georgescu utcai telephelyére. Ott Vasila Puscas cégvezető mutatta be a felszereléseket és gépeket, amelyekkel havazás esetén akcióba tudnak lépni. A köztisztaságért felelős cég vezetője szerint fel vannak készülve a havazásra, mind eszközökben, mint emberi erőforrásban jól állnak.

"Idén is a megszokott fontossági sorrendben fogunk takarítani, előbb a hidakra és a fő közlekedési útvonalakra koncentrálunk. A második szakaszban a nagyobb utcák kerülnek sorra, a harmadik fázisban pedig a kisutcák. Ezért megtörténhet, hogy a havazás kezdete után 5 órával még nem lesz hótalanítva mondjuk a Caprioarei utca" - mondta Puskás.

A vállalat 16 hóekével, sószórókkal várja a havazást. Emellett 55 személy áll készenlétben, hogy hólapáttal tegyék könnyebbé a közlekedést, mellettük további 55-en gépeken dolgoznak majd. Elő van készítve 500 tonna só, 36 tonna magnéziumos csúszásgátló és egy kevés homok is. Utóbbival kapcsolatban fontos elmondani, hogy a Florisal arra törekszik, hogy minél kevesebb homok kerüljön az utakra.

Kereskényi Gábor elmondta: egy könyebb tél esetében 800 ezer lej körüli összegbe kerül a hóeltakarítás, ám ha kemény lesz a tél, sok hóval, akár 3 millió lejbe is kerülhet a szolgáltatás a polgármesteri hivatalnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: