2016-12-21 10:00:47• hírek • Szatmár.ro

Feldíszítették a környezetvédők öko-karácsonyfáját

Idén is a Zöld Házban állították fel a fát, megkoszorúzták Kiss Gedeon szobrát is.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség minden évben saját karácsonyfát állít a Kossuth-kertben található a Zöld Házban. Erre természetesen környezetbarát anyagokból készült díszek kerülnek. Idén az óváriban található Stefánia Házban nevelt gyerekek segédkeztek a karácsonyfa feldíszítésében, illetve adtak elő egy rövid karácsonyi műsort. Az ügynökség munkatársai meg is ajándékozták a gyerekeket.

A Zöld Ház előterében egy kiállítás is nyílt ezzel az alkalommal. A Gyermekek Palotájának tehetséges kis művészei - Szemák Zsuzsa tanítványai - tárták a közönség elé téli témájú alkotásaikat.

Díjazás is része volt a programnak: 15 Szatmár megyei iskola kapott elismerést, miután újra megszerezték az öko-iskola minősítést. Ezzel Szatmár megye országos szinten a negyedik helyen áll, az öko-iskolák számában Suceava, Neamt és Iasi előzi meg. A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség munkatársai most indították el a diákok számára szervezett újrahasznosítható hulladékok gyűjtésével kapcsolatos versenyt is.

Az eseményekben gazdag rendezvény lezárása képpen Békéssy Erzsébet igazgatónő, Maskulik Csaba városmenedzser illetve a többi meghívott megkoszorúzták Kiss Gedeonnak, a Kossuth-kert alapítójának a szobrát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: