2009-10-08 15:10:57• hírek • Ferenczi Noémi

Fátyol Rudolf Románia elitjében

A „Cartea elitelor" című kötet olyan személyek önéletrajzát tartalmazza, akik Európa szerte öregbítik Románia hírnevét, pályájuk során elismerésre tettek szert. Dr. Fátyol Rudolf hegedűművészt Románia 150 legelismertebb személyisége közé választották. Csehi Árpád tanácselnök és Ilyés Gyula polgármester nyilvánosan is gratuláltak és további sok sikert kívántak a hegedű-virtuóznak.

Dr. Fátyol Rudolf hegedűművészt, a Dinu Lipatti Filharmónia igazgatóját nem csak a szatmáriaknak, de sok kulturális életben jártas európainak sem kell bemutatnunk. Hazai és külföldi koncertjei során nemzetközi elismertségre tett szert. Szakmai sikereinek újabb gyümölcseként könyvelheti el, hogy Románia 150 „elitje" közé választotta a Román Kulturális Intézet valamint a Román Akadémia. Neve bekerült a „Cartea elitelor" című kötetbe, melyben olyan művészek, politikusok, üzletemberek, újságírók, közgazdászok stb. önéletrajzát olvashatjuk, akik szakmájuk során elismerésre tettek szert, olyan megvalósításokkal büszkélkedhetnek, melyre az egész ország büszke lehet.

Csehi Árpád megyei tanácselnök és Ilyés Gyula Szatmárnémeti polgármestere csütörtökön nyilvánosan is gratuláltak az újabb elismeréshez. Ilyés Gyula polgármester köszöntötte elsőként Fátyolt, majd az összes szatmári nevében további sikereket kívánt.

Ilyés elismerő szavai után Csehi Árpád is gratulált majd sok sikert és jó egészséget kívánt a művésznek. Elmondta, mindannyian büszkék lehetünk, hiszen ezzel is bebizonyosodott, hogy itt is élnek híres, elismerésre méltó személyiségek.

„Úgy érzem, semmit sem tettem ezért az elismerésért, csak a munkámat végeztem. Lokálpatrióta lévén örülök, hogy én is hozzájárulhatok az otthonom hírnevének öregbítéséhez. Nagyon meglepett amikor három nappal ezelőtt felhívtak a Román Akadémiától és közölték, hogy 700 személyiség közül engem is a 150 legelismertebb közé választottak"- számolt be a meglepetés pillanatairól Fátyol.

A köszöntők után koccintás következett.


Csehi és Ilyés nyílvánosan is gratuláltak a művésznek
Csehi és Ilyés nyílvánosan is gratuláltak a művésznek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: