2016-12-14 15:36:09• hírek • Szatmár.ro

Fagyban is kátyúznak Szatmárnémetiben

A kép illusztráció
A kép illusztráció

A polgármesteri hivatal is tudja, hogy nem lesz tartós az eredmény, de a nagy gödröket el kell tüntetni.

Az elmúlt héten és a napokban is a város több pontján megkezdték a gödörtömést. A polgármesteri hivatalban szerdán megtartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva Kereskényi Gábor polgármester elmondta: tisztában vannak vele, hogy a fagypont alatti hőmérsékletben végzett kátyúzás nem lesz hosszú életű, de a tátongó gödröket ha három hónapra is, de betömik. Majd tavasszal pedig újra kátyúznak, amikor már az időjárás is megfelelő lesz.

"Van egy olyan technológia, amivel fagyban is lehet úthibákat javítani, de megvizsgáltuk a lehetőségeket, és kiderült: az háromszor annyiba kerül, mint a hagyományos módszer. Így ha egy kátyút kétszer is tömünk be, akkor is ez a gazdaságosabb megoldás" - mondta Kereskényi.

Maskulik Csaba városi tanácsos hozzáfűzte: az elmúlt héten a Szatmárzsadányi (Closca) sugárúton és a Golescu hídon is kátyúztak, a polgármesteri hivatal prioritási listáján pedig jópár, azonnali közbelépésre váró útszakasz van.

Kereskényi Gábor azt is elmondta, hogy most a városi útkarbantartási keretszerződést elnyerő kolozsvári Diferit Kft. megbízásából az Alfarom végzi a munkát, ugyanis ők az egyetlenek, akik télen is kevernek aszfaltot.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: