2015-02-27 01:54:02• hírek • Kocsis Zoltán

Ezúttal nem mentek a büntetők a Liverpoolnak Isztambulban

Amint azt az első meccsek után várni lehetett, pazar visszavágók egész sorát játszották az érintett csapatok az Európa Liga 16-os döntőjének visszavágóin. A 16 meccsen összesen 47 gól született - mindössze egy meccsen maradtak érintetlenek a hálók. Menetelnek az olaszok, elveszítette zászlóshajóit Anglia.

Ötből öt - rég produkáltak ilyen kiemelkedő mérleget a SerieA csapatai az európai kupákban, ám most valamennyien továbbjutottak a nyolcaddöntőkbe. A visszavágók előtt a legkönnyebb helyzetben a Napoli volt, amely már idegenben 4-0-ra verte a Trabzonsport. Most beérte 1-0-val is. Szintén toronymagas favoritként fogadta a Celticet az Inter a glasgow-i 3-3 után. A házigazdák egy sor helyzetet hagytak ki, míg végül Guarin bombája beakadt. Szintén bizakodhatott a Londonban elért 1-1 után a Fiorentina, amely remekül védekezett a Tottenham ellen, Gomes és Szalah pedig két kontrából minden fontos kérdést eldöntött. Szintén 1-1-el zárta az első meccset a Roma is a Feyenoord ellen - csakhogy odahaza. Rotterdamban is az olaszok szerezték meg a vezetést Ljajics góljával, ám a hollandok Manu révén most is kiegyenlítettek. Gervinho találatára azonban már nem jött válasz, így az vendégek nyertek és jutottak tovább.

Már az odavágók egyik legjobb meccsét is a Torino és az Athletic Bilbao vívta, akkor 2-2 lett a vége az olasz városban. Bilbaóban szakadó esőben a két csapat ismét egymásnak esett, Quagliarella és Lopez góljaival a „bikák" kétszer is vezetést szereztek, ám Iraola és de Marcos kétszer is kiegyenlített. Darmian gólja azonban olasz győzelmet és továbbjutást jelentett.

Hasonlóan öt gólt hozott a címvédő Sevilla és a Mönchengladbach összecsapása is. Stranzl öngóljával a Sevilla gyorsan megduplázta első meccsen szerzett minimális előnyét, ám Xhaka gyorsan kiegyenlített. Négy percen belül újabb gólváltás következett, előbb Vitolo lőtt újabb spanyol gólt, majd Hazard egalizált ismét - 2-2 volt tehát a 30. percben! Az emberhátrányban is maradt németek aztán hiába támadtak a második félidőben, gólt ismét csak Vitolo szerzett, továbbjuttatva a Sevillát.

Ennek következtében egyetlen német csapat maradt versenyben: az a Wolfsburg, amely 2-0-ás előnnyel utazhatott Lisszabonban. A Sporting mindent megtett a fordításért vagy legalábbis a győzelemért, ám számtalan helyzete közül egyet sem tudott gólra váltani. Maradt a gól nélküli döntetlen - azon gól nélküli meccsek egyike volt ez, amely így is pazar meccset hozott.

A legkevesebb gólt hozó párharc - ki hitte volna a sorsolás pillanatában - a Liverpool és a Besiktas harca volt. Az angolok hazai pályán csak Balotelli kései büntetőjével tudtak nyerni, amit Arslan szintén későn, a 72. percben egyenlített ki a visszavágón. Mivel Ba 91. percben közelről csak a lécre tudta bombázni a labdát és a hosszabbításban sem született újabb gól, jöhettek a büntetők. Az első kilencet elképesztő magabiztossággal értékesítették a játékosok, Lovren azonban nem bírta el annak terhét, hogy nem hibázhat és kapu fölé bombázott. Tíz évvel ezelőtt jobban ment a Liverpoolnak a büntetőzés: minden idők egyik legemlékezetesebb Bajnokok Ligája döntőjében 0-3-re felállva tizenegyesekkel nyert a Pool a Milan ellen...szintén Isztambulban.

Sajnos harmadára esett vissza a versenyben maradt „magyaros csapatok" száma. Dzsudzsák Balázs kezdőként vette ki a részét abban, hogy a Dinamo Moszkva 3-0-ra legyőzte az Anderlechtet. Szintén kezdő volt Gulácsi Péter is a Salzburg kapujában és egy ideig örülhetett is, mert csapata továbbjutásra állt a Villarreal ellen. A spanyolok viszont gyorsan egyenlítettek, majd a hajrában még kétszer betaláltak - Gulácsi egyik gólról sem tehetett. Végezetül Megyeri Balázs a kispadról nézte végig, hogy csapata, az Olympiakosz nem hogy nem tudja ledolgozni két gólos hátrányát a Dnyepr ellen, de egy utolsó pillanatban vezetett kontra miatt még csak nyerni tudott. Sőt, a meccs legjobb embere a Ferencváros egykori kapusának riválisa, Roberto lett, aki számtalan bravúrral igyekezett életben tartani csapata reményét.

A nyolcaddöntők sorsolását pénteken tartják.

Európa Liga 16-os döntő, visszavágó (összesített eredmények):

Dinamo Moszkva -RSC Anderlecht 3-1 (3-1)
gólok: Kozolov (47.), Juszupov (64.), Kurányi (90.) illetve Mitrovics (29.)
a hazaiaknál Dzsudzsák Balázs a 68. percig a pályán volt

Zenit -PSV Eindhoven 3-0 (3-1)
gólok: Rondon (29., 67.), Hulk (48.)

Borussia Mönchengladbach -Sevilla 2-3 (2-4)
gólok: Xhaka (19.), Hazard (30.) illetve Stranzl (8., öngól), Vitolo (26., 80.)

Legia Warszawa -Ajax Amsterdam 0-3 (0-4)
gólok: Milik (11., 42.), Viergever (13.)

Dinamo Kijev -Guingamp 3-1 (4-3)
gólok: Teodorczyk (31.), Bujalszkij (46.), Husev (75., 11-es) illetve Mandanne (66.)

Salzburg -Villarreal 1-3 (2-5)
gólok: Djuricin (18.) illetve Vietto (33., 76.), G. dos Santos (79.)
A hazaiak kapuját Gulácsi Péter védte

Besiktas -FC Liverpool 1-0 (1-1), tizenegyesekkel 5-4
gól: Arslan (72.)

Fiorentina -Tottenham Hotspur 2-0 (3-1)
gólok: Gomes (54.), Szalah (71.)
A hazaiaknál Ciprian Tatarusanu sérülés miatt nem léphetett pályára, a vendégeknél Vlad Chiriches végig a pályán volt

Internazionale -Celtic Glasgow 1-0 (4-3 )
gólok: Guarin (88.)
a hazaiaknál George Puscas a 89. percben állt be

Everton -Young Boys 3-1 (7-2)
gólok: Lukaku (26., 11-es, 30.), Mirallas (42.) illetve Sanogo (14.)

Athletic Bilbao -Torino 2-3 (4-5)
gólok: Iraola (44.), de Marcos (61.) illetve Quagliarella (16., 11-es), Lopez (45.), Darmian (68.)

Sporting Lisboa -VfL Wolfsburg 0-0 (0-2)

FC Bruges -Aalborg 3-0 (6-1)
gólok: Vazquez (11.), Oularé (64.), Bolingoli-Mbombo (74.)

Olimpiakosz -Dnyipro 2-2 (2-4)
gólok: Mitroglu (14.), Dominguez (90. 11-es) illetve Fedeckij (22.), Kalinic (90.)
a hazaiaknál Megyeri Balázs végig a kispadon ült

Napoli -Trabzonspor 1-0 (5-0)
gólok: de Guzmán (19.)

Feyenoord -AS Roma 1-2
gólok: Manu (57.) illetve Ljajics (45.), Gervinho (61.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: