2015-03-26 15:11:11• hírek • Kocsis Zoltán

Ezúttal jóval nagyobb területen égett a tűz Avasfelsőfalu határában

Ismét lángra lobbant a száraz vegetáció Avasfelsőfalu város határában - egy héten belül immár másodszor. Ezúttal több tíz hektáron égett a növényzet, ám szerencsére a lángok nem csaptak át a szomszédos erdőre.

Az ISU Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének tűzoltóit szerda este 19.04 órakor riasztották. Két, vízzel és habbal egyaránt oltó járművel siettek a helyszínre, ahol segítettek az oltásban a helyi önkéntes alakulat tűzoltói, valamint az erdészeti hivatal öt munkatársa is.

Az operatív és összehangolt munkának köszönhetően sikerült megakadályozni, hogy a lángok átterjedjenek a szomszédos erdőre, valamint egy vendéglátó-ipari egységre. Ezzel együtt is azonban mintegy 25 hektárnyi területen égett le a vegetáció.

Egy héten belül ez a második eset Avasfelsőfalu határában, mivel vasárnap este hat hektárnyi száraz növényzet semmisült meg.

A tűzoltóság felhívja mindazon földtulajdonosok figyelmét, akik égetéssel szeretnék megtisztítani területeiket, hogy a szükséges engedélyek megszerzését követően is csak nappal, szélcsendes időben és szigorúan felügyelet mellett gyújthatják meg az elszáradt növényzetet. Nagyon fontos, hogy a felégetni szándékozott területet egy széles, felszántott földsáv válassza el a szomszédos erdőtől, úttól, épülettől...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: