2016-11-15 11:16:09• hírek • Szatmar.ro

Ezért nem lehetetlen vállalkozás már a téli pontyhorgászat

Korábban elfogadott tételnek számított a horgászok köreiben, hogy télen szinte lehetetlen vállalkozás pontyot fogni. Mindez mára alaposan megváltozott - ha felkeresed a Hobby Center üzleteit Szatmárnémetiben, akkor azt is megérted, hogy miért.

Télen a legnagyobb problémát az okozza, hogy a pontyok anyagcseréje lelassul, így nincs szükségük annyi táplálékra, mint a melegebb időszakokban. Ajánlatos bojlit és fűszeres csalikat használni, a nyáron népszerű olajok ugyanis a hidegben nehezen oldódnak.

Néhány évvel ezelőtt még általánosan elfogadott volt, hogy a hidegebb hónapokban szinte lehetetlen pontyot fogni, azonban mióta megfelelő eszközök állnak rendelkezésre a hosszabb ideig tartó horgászatra, mint például a megfelelő sátrak, hálózsákok, öltözékek, bebizonyosodott, hogy még ebben az időszakban is meg lehet fogni őket.

A téli horgászat legfontosabb eleme a megfelelő ruházat és egyéb felszerelések, mert ha fázol, akkor nem tudsz jól horgászni sem és nem is érzed jól magad, ami a horgászat egyik lényege. Ilyenkor túlságosan el vagy azzal foglalva, hogy melegen tartsd magad és így lemaradhatsz azokról az apró mozzanatokról, amelyek ilyenkor télen hatványozottan fontosak. Ilyenkor jó szolgálatot tesz egy-egy kiváló minőségű sátor vagy egy négy évszakos meleg hálózsák - mindezeket megtalálod a Hobby Center üzleteiben.

Szatmárnémetiben immár két Hobby Center várja a horgászat és általában a kisállatok szerelmeseit: a Traian sugárút 9. szám és a Ganea utca CG 22-es tömbház alatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: