2014-11-24 11:02:01• hírek • Szatmar.ro

Ezer csemetét ültettek a Túr Menti Védett Területeken

Szombaton, november 22-én az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti ezer csemetét ültetett el a Túr Menti Védett Területeken, pontosabban Túrterebes közelében, a Sebesvészi legelőn. Az akciót az EKE - Szatmárnémeti szervezte partnerségben a Túrterebesi Szarvasmarhatartók Egyesületével, a Túrterebesi Polgármesteri Hivatallal és a Túrterebesi Általános Iskolával.

Az akció a „Túr Menti Védett Területeket képező gyepek természeti és táj értékeinek megőrzése" című projekt keretén belül valósult meg. A projekt az EGT 2009 - 2014 közötti időszakra vonatkozó támogatásból valósul meg, a Civil Támogatási Alap Romániában program keretén belül. Az EGT és a Norvég támogatásokkal kapcsolatos hivatalos információk megtalálhatóak a www.eeagrants.org honlapon.

Az ültetés során 200 vadkörte, 200 fehér nyár és 600 galagonya csemete került kitelepítésre. Összességében 1.360 m hosszúságú fa- és bokorsáv lett létrehozva a legelőt övezve.



Az 79 lelkes önkéntes 3 óra alatt végezte el a munkát, melyet a szervezők egy finom gulyással jutalmaztak.

A létrehozott fa- és bokorsáv a későbbiekben elősegíti majd számos védett faj megőrzését, menedéket és fészkelő helyet biztosítva ezek számára. Továbbá jótékony hatása lesz a legelő minőségének feljavításában is, hiszen e növényzet léte elősegíti a talaj nedvességtartalmának a megőrzését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: