2017-01-13 11:13:21• hírek • Agerpres.ro

Ezeket az országokat kerüljük a hétvégén

A külügyminisztérium utazási figyelmeztetést adott ki Szlovéniára, Horvátországra, Bosznia-Hercegovinára és Belgiumra.

A külügyminisztérium közleménye szerint Szlovénia területén erős lehűlésre, havazásra és széllökésekre kell számítani, főként az ország dél-nyugati és dél-keleti részén, az Olaszországgal és Horvátországgal határos régiókban, valamint az Adriai-tenger partján.

Szlovénia autópályái nincsenek lezárva, de a forgalom lassan halad, helyenként jégréteg képződhet, és egyes szakaszokon havazás is valószínű.

További információk az utakról a www.promet.si honlapon, valamint a 1970- es vagy a +38615188518- as telefonszámon.

Horvátország középső régiójában január 13-ától narancssárga jelzésű figyelmeztetés lépett érvénybe nagy mennyiségű havazásra vonatkozóan. Az ország észak-keleti részén esőre vonatkozó vörös riasztás, és erős széllökésekre figyelmezetető narancssárga riasztás lépett érvénybe.

További információk a horvátországi útviszonyokról: http://www.hak.hr/en. Horvátországban november 15-e és április 15-e között kötelező a téli gumik használata.

Bosznia-Hercegovinában január 13-án délután 4 órától éjfélig heves esőzésre vonatkozó vörös riasztás lesz érvényben Livno és Mostar, valamint Trebinje régiókban.

Az esőzés a hőmérséklet lehűlése következtében havazássá alakulhat. A téli gumik használata Bosznia-Hercegovinában is kötelező április 15-éig.

Bővebb információkat a http://bihamk.ba/ és a http://www.meteoalarm.eu honlapon találhatnak az érdeklődők.

Belgiumban narancssárga jelzés van érvényben erős havazásra és fagyra vonatkozóan - figyelmeztet a külügyminisztérium.

Havazásra, széllökésekre és fagyra Belgium egész területén számítani lehet, azonban főként a dél-keleti országrészt és a tengerpartot érinti. Helyenként akár 100 km/h erősségű széllökésekre is számítani lehet.

A külügyminisztérium felhívja a külföldre utazó román állampolgárok figyelmét a Călătoreşte în siguranţă applikációra, amelyen utazási tanácsokat kaphatnak, és tájékozódhatnak az érvényben lévő figyelmeztetésekről.
(AGERPRES)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: