2014-10-01 12:29:41• hírek • Szatmár.ro

Évnyitó a BBTE szatmári tagozatának Közigazgatás szakán

Szerda reggel 10 órától tartották az egyetemi évnyitót a Közigazgatás szakon.

Izgatott elsőévesekkel és már rutinos másod- és harmadévesekkel telt meg szerda reggel a kolozsvári BBTE Szatmárnémetibe kihelyezett tagozatának, a Közigazgatás szaknak az évnyitója alkalmából az egykori kaszárnya első emeleti nagyterme. Itt Suta Stefan, a szak vezetője, illetve Frigy Szabolcs és Apan Octavian tanárok köszöntötték a diákságot, felhívva a gólyák figyelmét: a líceumot követően most egy számukra egészen új oktatási rendszerben kezdenek tanulni, ez pedig nem minden esetben könnyű. Fontos az órák rendszeres látogatása és a rendszeres tanulás is, hogy a szesszió-időszak ne legyen túlságosan megterhelő, vagy negatív élményekkel teli.

Az elsőévesek közül 27-en tanulnak román szakon, 8-an magyar szakon és 16-an a román nyelvű távoktatáson. Ez azt jelenti, hogy sajnálatos módon magyar szakon államilag támogatott helyek maradtak szabadon, szám szerint hét. Ennek betöltésére sajnos már nincs is lehetőség, hiszen a jelentkezési, beiratkozási időszak már lejárt.

Suta Stefantól megtudtuk: a tervek szerint a közigazgatás szakon belül hamarosan egy hat hónapos, a munkaügyi minisztérium által is elismert egyetem utáni képzést fognak indítani. A tervek szerint a közeljövőben magyar nyelvű mesteri képzés is indul majd az egyetemen: megtörténhet, hogy a BBTE a magyarországi Corvinus egyetemmel közösen fogja ezt elindítani és ennek köszönhetően dupla diplomát kapnak majd a második év végén sikeresen vizsgázók.

A távlati tervek között szerepel újabb szakok indítása is a BBTE Szatmárnémetibe kihelyezett tagozatán - ezzel kapcsolatban a kolozsvári kommunikáció-újságírás-szakkal egyeztetnek.

Évnyitó a közigazgatás szakon

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: