2014-09-16 12:14:47• hírek • Kocsis Zoltán

Európai Együttműködés Napja Szatmárnémetiben

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmár Megyei Múzeum, az Ungvári Állami Egyetem és a Romániai Ukránok Egyesületének szervezésében szeptember 18-19-én Szatmárnémeti ad otthont az Európai Együttműködés Napjának. A rendezvényen ízelítőt kaphatunk a román, magyar, szlovák és ukrán kultúrából.

Az Európai Unió támogatásával megszervezett rendezvény szeptember 18-án, pénteken 12.00 órakor nyitja meg képzeletbeli kapuit a megyei múzeummal szembeni Árpád (V. Lucaciu) téren.

Tematikus szempontból a rendezvényt három részre lehet tagolni. Az egyik a kézművesek és a kortárs alkotók vására, a második a hagyományos és kortárs népviselet parádéja, az ún. HUSKROUA-parádé, a harmadik pedig a CBC-party nevet viselő program, amelyben a hagyományos tánc, hagyományos énekek és a kulináris hagyományok játsszák a főszerepet.

Az Európai Együttműködés Napján olyan gyakorlati tevékenységekbe nyerhetünk betekintést, mint a kovácsolás, az asztalosság, a festészet, a hímzés, a fafeldolgozás vagy éppen az állati csontok megmunkálása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: