2016-07-29 01:31:52• hírek • Kocsis Zoltán

Európa Liga – más kategória

Három meccs, ugyanannyi vereség - egy rúgott és kilenc kapott gól. Ez a magyar és a román csapatok csütörtöki mérlege az Európa Liga harmadik selejtezőkörének első meccsein. Felmerül a kérdés: teljesen más kategóriába tartozik a magyar és a román labdarúgás az EL-hez képest?

A Videoton, az egyedüliként versenyben maradt magyar csapat 1-0-ra kikapott a dán Midtjyllandtól Felcsúton. Az európai kupaporondon egyedüliként állva maradt magyar együttes több nagy helyzetet hagyott ki a találkozó során, a dánok viszont Filip Novák 55. percben szerzett találatával eldöntötték az összecsapást.

Az első félidőben kiegyenlített küzdelmet láthatott a felcsúti Pancho Aréna közönsége. A Videoton került közelebb a gólszerzéshez, de Géresi nagy helyzetben nem találta el a labdát.

A fordulást követően nem sokkal újabb hazai ziccer maradt ki, ezúttal Bódi szabadrúgása után jött ki a labda röviden a dánok kapusáról, de a kipattanót Stopira közvetlen közelről a hálóőrbe lőtte. Az 55. percben vezetést szerzett a dán csapat, a szépen lefejelt labdára Novák csapott le és lőtt magabiztosan a kapuba.

Könnyedén egyenlíthetett volna a Videoton, de ezúttal Nego hibázott el egy kihagyhatatlannak tűnő lehetőséget. A hajrára kissé elfáradt a magyar csapat, az ellenfél pedig nem erőltette már a támadásokat, így az eredmény nem változott.

Nem kezdett valami jól a Pandurii csapata a Maccabi Tel-Aviv ellen, mert ugyan Claudiu Voiculet révén az első veszélyes helyzet az ő nevükhöz kapcsolódott, a 7. percben a vendégek máris vezetést szereztek. Tal Ben Haim két finom mozdulattal előbb a védőt, majd a kapust is elintézte. A bekapott gól után a román gárda támadásban maradt, Filip Mrzljak még nem tudott ugyan kiegyenlíteni, Ovidiu Herea viszont igen, amikor a 30. percben a kapuba fejelte Voiculet beadását.

A szünetig Gordan Bunoza is elszalasztotta az egyenlítési lehetőséget, a második játékrész pedig ismét izraeli góllal kezdődött, egy szabadrúgást követően Nosa Igiebor volt eredményes fejjel, kihasználva Razvan Stanca kapus bizonytalankodását is. A folytatásban a hazaiak részéről Ioan Hora, a vendégekéről Orlando Sa hagyott ki egy-egy helyzetet, majd a 76. percben egy keresztlabdát átvéve Dor Mikha szerezte meg a Maccabi harmadik gólját, eldöntve ezzel gyakorlatilag a továbbjutást.

Ennél is rosszabbul járt fennállása első európai kupameccsén a Viitorul, amely kiütéses vereséget szenvedett a tavalyi belga bajnok Gent otthonában. Gheorghe Hagi csapata a 17. percig bírta, Stefan Mitrovic egy jól irányzott fejessel ekkor szerzett vezetést a belgáknak. Miközben Bogdan Tiru, Gabriel Iancu és Razvan Marin sem tudott élni a maga lehetőségével, Kalifa Coulibaly egy újabb fejessel növelni tudta a Gent előnyét. A második félidőben Coulibaly duplázott, majd Laurent Depoitre és Renato Neto állították be az 5-0-ás végeredményt alig több mint egy óra alatt.

Európa Liga-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:
Videoton FC-Midtjylland 0-1
gól: Novak (55.)

Pandurii Tg Jiu - Maccabi Tel-Aviv 1-3
gólok: Herea (30 .) illetve Ben Haim (7.), Igiebor (51.), Mikha (76.)

Gent - Viitorul 5-0

gólok: Mitrovic (17.), Coulibaly (37., 57), Depoitre (56.), Neto (66.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: