2011-12-09 15:54:26• hírek • Kocsis Zoltán

2013-ra készülhet el az elterelőút

Noha a tervek már elkészültek, a Szatmárnémeti északi részét a teherforgalom alól mentesítő terelőút legközelebb 2013-ban készülhet el. A Szatmárzsadány felé vezető úthoz nyáron kezdhetnek hozzá.

A jelek szerint még két évet kell várnunk, amíg a Baritiu és a Lacrimioarei utcákról végleg eltűnnek a Nagybánya felől érkező és az országhatár felé tartó kamionok: a szűkös anyagi lehetőségek miatt kevés az esély, hogy korábban elkészüljön a lázári és a petei utcát összekötő, mintegy 2-3 kilométer hosszú terelőút.

Ilyés Gyula polgármester a szatmár.ro-nak elmondta, hogy a munkálatok költségeit csak úgy tudja felvállalni a város, ha az összeget két év költségvetése között oszthatja meg. „A teljes befektetés körülbelül 1,3 millió euróba kerül majd - mondta Ilyés. Ezt pedig nem tudjuk felvállalni a jövő évi költségből. Tavasszal meglátjuk, hogy mennyit tudunk elkülöníteni. A többit pedig a 2013-as büdzséből fedezzük", magyarázta a polgármester.

A város első embere elmondta, hogy a kisajátítási folyamat is jól halad. Összesen három telket kell kisajátítani, ám a tulajdonosok korrektül állnak hozzá a dolgokhoz.

A Szatmárzsadány felé vezető útra bizony ráférne a felújítás

Jóval hamarabb készülhet el viszont a Szatmárzsadány felé vezető útszakasz. Ezzel kapcsolatban Ilyés azt mondta, hogy legkésőbb jövő nyáron elkezdődhetnek az építkezési munkálatok. „Végre aláírta minisztérium (a turisztikai és fejlesztési minisztérium, szerk.) a szerződést a kivitelezővel. Várjuk a cég képviselőit, hogy elkészítsünk egy prioritási sorrendet. Legkésőbb nyáron hozzáfognak a Szatmárzsadány felé vezető műúthoz is", mondta a polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: