2014-10-28 15:46:58• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Esperesi látogatás Németiben

Reformáció bűnbánati hetén esperesi vizitáció érkezett a Szatmárnémeti-Németi Református Egyházközségbe. Az istentiszteleten Király Lajos főjegyző prédikált.

Hétfőn már koradélután 13 órakor fogadta a bizottságot Sipos Miklós házigazda lelkipásztor, tiszteletbeli esperes és Elek Arnold segédlelkész. Ezután megvizsgálták a gyülekezet lelki és anyagi ügyeit, majd a 16 órakor kezdődő presbitergyűlésen mindezeket meg is tárgyalták.

17 órától a bűnbánati istentiszteleten Király Lajos batizi lelkipásztor, egyházmegyei főjegyző hirdette az Úr szavát a napi Ige alapján Jeremiás próféta könyve 18. részéből. A próféta Istennel kommunikál, tartja a kapcsolatot és engedelmeskedik neki, akár egykor a reformátorok, ő is meghallotta az Úr szavát. Az egymás közötti kapcsolatunkat is képes az Isten formálisból informálissá alakítani. Ő az elrontott dolgokat is helyre tudja állítani, újjá tud formálni bennünket. Ehhez szükséges a türelem és az állandó elégedetlenség, panaszáradat helyett a hála, valamint az énekben megfogalmazott kérés: „Egyszerűvé formálj, belső lelkiképpen, békességben, csöndességben."

Sipos Miklós elmondta: bármikor szívesen várja a lelkészeket, bizottsági tagokat, nemcsak vizitáció alkalmából. Kovács Sándor esperes az 50. zsoltár szavaival köszöntötte a gyülekezetet és elmondta, hogy valószínű, ez az utolsó látogatása a vizitációs bizottságnak, mert már csak két éve van esperesi ciklusából, de más alkalomból szívesen mennek még oda. Csűry Miklós is folytatta a köszönetnyilvánítás sorát, külön hálát adva Istennek azért, hogy a volt esperesben mindig egy jó tanácsadót, lelkigondozót látott és tapasztalt. Neki köszönheti azt, hogy elvállalta és lelki erővel tudta is végezni ezt a szolgálatot. Istentisztelet után szeretetvendégséggel és jó hangulatú beszélgetéssel ért véget az egyházlátogatás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: