2014-10-22 14:24:59• hírek • Szatmar.ro

Érdre látogattak a Hám János diákjai

Érdre látogattak a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákjai az elmúlt héten, ám alkalmuk nyílt meglátogatni Esztergomot és Budapestet is. A kirándulás 2014. október 15-én kezdődött. A diákok lelkesen és izgatottan várták az indulást.

Első program az érdi Földrajzi Múzeum meglátogatása volt, ahol megtekinthették többek között az első földgömböket valamint a híres magyar utazók - Kőrösi Csoma Sándor, Vámbéry Ármin - felfedezéseit dokumentáló kiállítást.

Ezután a diákok megismerkedtek a vendéglátó családokkal, majd a nap többi részét velük töltötték.

Másnap Esztergom városát keresték fel a szatmáriak az érdi diákokkal együtt. Az érdi iskola spirituálisa, egykori esztergomi diák lévén, igazán élményszerűvé varázsolta a városnézést. ÉA vendégek érdekes történeteket hallhattak az egyes látnivalók kapcsán. Természetesen nem maradt ki a bazilika megtekintésével sem, ahol a fiatalok megismerték annak stílusbeli értékeit, történelmi hátterét. Többek között megtudták, hogy iskolájuk névadója, Hám János, Esztergomban volt érsek, mielőtt Szatmárra került.

A programban Visegrádi séta következett és a várva várt bobozás fokozta az élményeket.

Péntek reggel együtt emlékeztek az 1956-os hősökre, az ünnepség során a szatmáriak egy kis műsort is előadtak az érdi 56-os emlékmű előtt.

A kirándulás a budapesti Tropicarium megtekintésével zárult, ahol a gyerekek igazán a trópusokon érezhették magukat: kalandvágyó turisták búvárkodását figyelhették, cápák, ráják, egzotikus halak és növényzet között.

„Az élményszerű és tartalmas három nap után elbúcsúztunk vendéglátóinktól és hazatértünk abban a reményben, hogy tavasszal ismét találkozhatunk az érdi Marianum iskola diákjaival és tanáraival Szatmárnémetiben. Köszönjük a sok kalandot és a kiránduláson való részvétel lehetőségét a szervezőknek.", zárta élményei sorát Finta Fekete Eszter és Kása Baumli Dávid VI. osztályos diák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: