2016-05-06 17:29:58• hírek • Szatmar.ro

Kardiológia: hiánycikk a megyében, de nem a West Medica Klinikán!

A kardiológia igazi hiányszakmának számít Szatmár megyében, ezért jelenthet igazán jó hírt a szívbetegségekkel küszködők számára, hogy a West Medica Klinikán a közelmúltban két kardiológus szakember is elkezdte a munkát.

A két doktornő, dr. Simon Carmen és dr.  Lakatos-Keszegpál Éva nem csak magas szakmai tudásával, de a legmodernebb orvosi eszközökkel is a betegek rendelkezésére áll. Ennek következtében megyei szinten vezető minőségű ultrahang-vizsgálatot és színes Doppler-vizsgálatot is el tudnak végezni.

Ami mindezek mellett igazi különlegességnek számít, hogy a West Medica Klinika kardiológusai két fajta 24 órás Holter-vizsgálatot is el tudnak végezni. Az egyik a vérnyomást, a másik az EKG-t vizsgálja. Utóbbi révén ritmuszavarokat, fibrillációkat lehet tetten érni, amik a hagyományos módszerekkel általában nem mutathatók ki.

A páciensre felszerelik a mérőkészüléket, amellyel a beteg hazamegy és ami 24 órán keresztül méri és rögzíti az illető vérnyomását vagy EKG-ját. Ezt követően egy szoftver segítségével kielemzik az eredményeket, így orvos és beteg teljesebb képet kaphat a páciens állapotáról, ami számtalan esetben meghatározza vagy módosítja a gyógyszeres kezelést.

Simon Carmen doktornő kedden és pénteken 9.30-13.00 óra között rendel,  Lakatos-Keszegpál  Éva doktornő pedig kedden és csütörtökön 15.30 és 19.00 óra között. Fontos kiemelni, hogy mindkét szakemberhez előjegyzés szükséges! Ezt a 0361-409222-es vagy a 0261-769725-ös telefonszámokon lehet megtenni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: