2014-06-13 09:44:31• hírek • (x)

A remek Nachbil-borok meghódították Prágát

Először tartottak nemzetközi borfesztivált Prágában - Romániából csak a Nachbilt hívták meg a rendezvényre.

Praga drinks wine - azaz Praha pije víno néven rendezték meg a cseh főváros első nemzetközi borfesztiválját, amelynek helyszíne a magával ragadó város egyik palotájának pincéje volt. A szervezők nagy figyelmet szenteltek annak, hogy a régió országaiból minőségi borok érkezzenek, hogy könnyebben megszerettessék a sörök fővárosának lakóival a szőlőből készült nedűket.

A fesztiválra Szlovákiából, Szlovéniából, Szerbiából, Olaszországból, Franciaországból, Ausztriából, Lengyelországból, Magyarországról és Romániából hívtak meg borászokat - kisebb, de kizárólag minőségi bio-borokat előállító pincészeteket. Romániából csak a krasznabélteki Nachbil borászat kapott invitációt, hogy bemutassa borait a prágai közönségnek. A Szatmár megyei borok pedig nem csak bemutatkoztak, hanem az első kóstolásra meg is hódították a prágai közönséget.

Bár Prágával legtöbben a sört, sörözést hozzák összefüggésbe, a borfesztiválon hatalmas volt a tömeg, rengeteg érdeklődőt vonzott az először megtartott rendezvény. A Nachbil standjánál is egymást érték az érdeklődők, akik nagy elragadtatással beszéltek a krasznabélteki borokról.

A pincészet fehérborai közül a 2012-es Királyleánykáját, a 2011-es és a 2012-es Rajnai Rizlingjét, a 2012-es Chardonnay Barrique-jét vitte el Prágába, a vörösborok közül pedig a 2012-es Vörös Triót, a 2011-es Cuvée Selectiont és a 2012-es Syrah borát mutatta be a közönségnek. Mondanunk sem kell, ahogy lenni szokott, most is a Syrah iránt érdeklődtek a legtöbben, így hát kijelenthetjük: a Kárpát-medence után most már Európát is kezdi meghódítani a Nachbil vörösbora.

A 2012-es Syrah Kolozsváron is bemutatkozott

A kolozsvári Crush borbárban csütörtökön mutatták be a Nachbil 2012-es Syrah-ját. A bor kellemes bíbor színe, az illata az 1001 éjszaka meséit eszünkbe juttató keleti fűszerek kavalkádját tárja a kostoló elé. Bársonyosan telt, közepes testű finom savstruktúrával rendelkező nedű, kortyolgatva megtölti a szájüreget egy gazdag, csodálatos fűszerekben és gyümölcsökben dúskáló aromával, azzal az aromavilággal, mely jellegzetesen bélteki. Szép bor, hozza a fajta jellegét, könnyen elcsábíthat bárkit, aki szereti az egyedit. Elegáns kísérője lehet fűszeres marhasülteknek, vetrecével fogyasztava pedig igazi ínyencségnek számít.

Fontos tudni, hogy a krasznabélteki pincészet ezt a borát már Casyra néven hozza forgalomba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: