2008-11-09 17:05:26• hírek • Szatmár.ro

Énekversenyt rendeztek Batizi András emlékére

Szombaton második alkalommal rendezték meg Batizon a Batizi András Egyházzenei Énekversenyt, amelyen elsősorban ifjak vettek részt.

A fiataloknak az egyházmegye zenei előadója, Genda Árpád Szabolcs által összeállított repertoár énekeit kellett megtanulniuk, és ezekből írásbeli teszten, illetve gyakorlati próbán „vizsgázniuk" a lelkészekből és zenatanárokból álló zsűri előtt.

A rendezvény Nt. Sipos Miklós esperes igehirdetésével vette kezdetét, majd Király Lajos batizi lelkipásztor a zene gyógyító erejéről beszélt (amelyet már az ókoriak is felismertek). Az énekverseny célja elsősorban a, hogy a fiatalok körében ismertté tegyék az új egyházi énekeskönyv énekeit. Nem csak ezekkel gazdagodott a 7 telepüélésről érkezett 22 benevező, hanem értékes könyvjutalmakkal is: ezek egy részét a szervezők, másik részét pedig szponzorok ajándékozták.

Közöttük volt Erdei D. István parlamenti képviselő-képviselőjelölt is, aki a Hírlap Könyvek néhány példányával járult hozzá a fiatalok öröméhez. Nagy sikernek örvendett a jelölt felszólalása, aki fiatalkori élményeit idézte fel az énekléssel, énekkari szerepléssel kapcsolatban. A mulatságos történet lényege az, hogy ötödikes korától rendszeresen szerepelt tasnádi iskolája kórusában, azért, mert a karvezető a szomszédban lakott. Amikor az idős tanár nyugdíjba ment, és másvalaki került a helyére, Erdeit kitették a kórusból, hisz nem igazán jeleskedett énekhang terén.

- Később egy alkalommal borozgatni hívott át a volt énektanárom, és ekkor árulta el: már a kezdetek kezdetén felfigyelt arra, hogy nincs valami jó hangom - csak azért nem küldött el az énekkarból, mert látta, hogy milyen lelkesen járok a próbákra, és nem akarta letörni lelkesedésemet. A történetnek az az üzenete, hogy minden helyzetben legyünk őszinték egymással.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: