2011-04-29 15:05:30• hírek • Póti Orsolya

Motorosfelvonulás a balesetek ellen

Május 6-án veszi kezdetét az a háromnapos rendezvény melyet több megye motorosklubjai szerveznek, és melynek célja az utakon történő balesetek elkerülésére való figyelemfelkeltés.

Béres Zoltántól, a Szatmárnémeti Eagle Bikers Motorosklub elnökétől megtudtuk, a rendezvénysorozatot immár harmadik alkalommal szervezik meg. Míg az első évben csak a szatmári motorosok vettek részt az esemény a szervezésében, tavaly már három megye motorosai fogtak össze, idén pedig összesen tíz motorosklub működik együtt az ügy érdekében.

A motorosok fontosnak tartják a kampány megrendezését, hiszen egyre gyakrabban lehetett hallani olyan halálos kimenetelű balesetekről, melynek fő oka a felelőtlen száguldás, valamint a fiatal motorosok meggondolatlansága. Ez az a réteg, amely még nincs tisztában a motorok erejével, így okozván gyakran halálos közúti baleseteket.

Éppen ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy a három megyén áthaladó motoros felvonulás megállóin előadásokkal és bemutatókkal is felvilágosítják az érdeklődőket.

A gyülekező május 6-án péntek reggel 10 órától lesz a szatmárnémeti Real Bevásárlóközpont Parkolójában, onnan pedig indul a karaván Tasnádra, ahol találkoznak a különböző megyék motorosai. Tasnád után a motorosok Zilahon keresztül Nagybányára érkeznek, és megtartják a már említett bemutatót.

Az érdeklődők május 7-én Szatmárnémetiben találkozhatnak újra a motorosokkal, akik Nagykárolyon keresztül Nagyváradig robognak. A szombati napon az Eagle Riders és a tasnádi Dust Riders motorosklubok tagjai megállnak Máramarosszigeten is, ahol megemlékeznek arról a motoros fiúról, aki a tavalyi felvonulás során vesztette életét. A rendezvény ezúttal Nagyváradon zárul.

A rendezők több száz motoros jelenlétére számítanak, hiszen a szatmáriakon kívül Máramaros megyei, Bihar és Zilah megyei, temesvári, aradi és magyarországi motorosokat is várnak. A szervezésben a szatmárnémeti Eagle Bikers és a Viking Motoros Klub, a tasnádi Dust Riders, a zilahi MMC és a váradi Hawks, a Black Eagles, a nagybányai Nord 6 Riders, az MC, valamint a Rock'n Road Friends Club vett részt, de a rendőrség, az A-Car és a mentősök is segítséget nyújtanak az esemény megrendezésében.

- Az idei felvonuláson a motorosok mellett néhány autó is felvonul, felhívva a figyelmet arra, hogy nem kizárólag a motorosok biztonsága érdekében szervezik a rendezvényt - tudtuk meg Bérestől.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: