2015-01-29 11:38:51• hírek • Szatmár.ro

Eminescu szavalóversenyt tartottak a Refiben

Ötödik alkalommal rendezték meg a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban a magyar tannyelvű diákok számára a Mihai Eminescu Szavalóversenyt.

A Református Gimnáziumban már hagyomány a Mihai Eminescu szavalóverseny megszervezése. Erre idén január 28-án, szerdán délután került sor. A főszervező az iskola pedagógusa, dr. Talvac Diana volt. A szavalatokat megelőzően a Református Gimnázium tanárainak kórusa énekelt. A versenyen közel 70 diák vett részt, voltak akik egyéniben szavaltak, voltak csoportos előadások és voltak diákok, akik megzenésített verset adtak elő.

Az általános iskolás diákok között taroltak a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diájkai: első lett Suciu Győrfi Cristiana, a második helyen Dicső Dorottya végzett, a harmadik legjobb szavaló pedig Csapó-Ilyés Fruzsina lett.

A középiskolások korosztályában Cretu Renáta (Református Gimnázium) végzett, a második helyezett pedig szintén a Református Gimnázium diákja, Ary Dalma lett. Ebben a kategóriában a zsűri nem adott ki harmadik helyezést.

A megzenésített versek előadásáért a kölcseys Dobos Írisz kapta az első djat, míg a második helyezett a Református Gimnázium tízfős csapata lett. A harmadik helyen a refis Mesaros Amanda-Rédai Ádám duó végzett.

A zsűri emellett több különdíjat is kiosztott.

Fellépett a tanárok kórusa

Az Eminescu-szavalóverseny zsűrije

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: