2014-11-22 21:29:15• hírek • Szatmar.ro

Első alkalommal volt első Nyitott templomok estéje

A tervezettnél több templom kapcsolódott be az első alkalommal megrendezésre került Nyitott templomok estéje programba november 21-én, pénteken.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében számos helyen tapasztalhatták a hívek, járókelők, hogy este hét után is fény áramlik ki a templomablakokon, és a kapu nyitva, késő estig. Bárki betérhetett imádkozni, keresni a csendben Istent és önmagát. De több helyen igyekeztek még színesebbé tenni az alkalmat, élményeket, ismereteket adva a templomba lépőknek. Így a szatmárnémeti Székesegyházban templombemutatás, komolyzenei műsor - Budean-Mihai Judit, férje Marius és fiuk Dávid orgona és csellójátékkal gyönyörködtette a jelenlevőket -, és közös vesperás is volt, Scheitli Erik kántor orgonajátékkal adott az elmélkedéseknek alapot, majd a Szentírást olvasták.

Ugyanígy a szatmárnémeti Kis Szent Teréz templomban előbb a fiatalok énekeltek és imádkoztak, majd a családok, később pedig szentségimádás kezdődött.

A kapujukat megnyitó templomok pedig sehol nem voltak üresek, hanem mindig be-betért valaki, hosszabb-rövidebb időre. Hiszen az este hívogatta az embereket, és ahogy az egyik résztvevő megjegyezte, különleges hangulattal ajándékozta meg a látogatókat: „Kicsit olyan, mint a nagy ünnepeken, a feltámadási vigílián, vagy a karácsonyi, éjféli misén, amikor izgalommal ülünk a padban, mert tudjuk, hogy valami fontos történik. És minden alkalommal így is van, amikor templomban vagyunk, amikor időt és lehetőséget adunk az Istennel való találkozásra, valóban fontos történik."

A Nyitott templomok estéjét tervezik a jövőben is megszervezni a Szatmári Egyházmegye templomaiban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: