2011-02-10 16:08:05• hírek • Szatmár.ro

Jóváhagyták a költségvetést

Igaz ugyan, hogy villámgyorsan zajlott le a helyi tanács csütörtöki ülése, a döntéshozást komoly munka előzte meg, közölte portálunkkal Szatmárnémeti polgármestere.

Ilyés szerint a sajtó, illetve a lakosság számára úgy tűnhet a negyed órás ülés talán elhamarkodott döntéseket szülhet, azonban e mögött egy több mint egy hónapos munka áll, amiből tanácsosok is kivették részüket.

Az idei költségvetés újdonságként ezúttal nem csupán a város kiadásainak és jövedelmeinek a jóváhagyását tartalmazta, hanem az alárendelt intézményekét is.

A fizetések terén nagy gondokra lehet számítani, a város jövedelme 2011-ben azonban nem csökken az előző évhez képest, sőt, nagyon kicsivel talán még nőhet is. Folytatni lehet tehát azokat a munkálatokat, amelyeket már elkezdtek, illetve újakba is bele lehet fogni.

A 16-os lakónegyeden kívül modernizálják úgy a Soarelui- és a Carpati városrészeket, mint a 17-es lakónegyedet. Tavasszal megkezdődnek az útjavítási munkálatok, építkezések, az árkok kipucolása, játszóterek létesítése, illetve ezek modernizálása.

Az utóbbi időben egyre nagyobb problémát jelentő kullancsok ellen is igyekeznek lépéseket tenni, zöld övezeteket, sportpályákat létesítenének, ugyanakkor néhány régi épület restaurálása is be van ütemezve. Amennyiben ez utóbbira nem lesz elegendő keret, igyekeznek legalább a homlokzatokat rendbe tenni.


Elfogadták Szatmárnémeti 2011-es költségvetését
Elfogadták Szatmárnémeti 2011-es költségvetését



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: