2016-05-27 10:14:18• hírek • Szatmar.ro

Először foglal online repülőjegyet? Erre figyeljen, de nagyon!

Az online repülőjegy foglalás és vásárlás valakinek már szinte rutinfeladat, nagyon sokaknak azonban ez még mindig egy nagy stresszel járó akció. A modern eszközöknek köszönhetően, mint a telefon és az internet, már szinte a világ bármelyik pontjával kommunikálhatunk, a repülőgépnek köszönhetően pedig már akár órák alatt a Föld másik oldalán köszönthetjük a napot. A határok elmosódnak, lassan már nincs lehetetlen.

Sokakkal megesik, hogy például munkájukból kifolyólag heti szinten kell repülőgépre ülniük, heti szinten kell repülőjegy foglalásokat lebonyolítaniuk. Sokaknak azonban csak kevésszer adatik meg az életben, hogy utazzanak, és ilyenkor igen nagy stresszel tud járni a jegy megvásárlása. A foglalás menetét nem ismerőknek sokszor inkább szenvedés a jegyvásárlás, mint rutinfeladat. Érdemes foglalás előtt átböngészni a repülőtársaság honlapját és csak az után belekezdeni a foglalásba.

A paravion.hu az online repülőjegy foglalás kapcsán látja el tippekkel az utazni vágyókat.

Az online repülőjegy foglalással kapcsolatban az a tapasztalat, hogy egy kis rutinnal és odafigyeléssel nagyon gyorsan és kényelmesen lehet olcsón repülőjegyhez jutni. Azt sem szabad elfelejteni, hogy indulás előtt a becsekkolást és a beszállókártya kinyomtatását is otthon végezzük el, mert akkor még spórolhatunk is - vagyis nem találjuk szembe magunkat a reptéren azzal a ténnyel, hogy még plusz 10-20 ezer forintot (150-300 lejt) kérnek tőlünk.

Az online repülőjegy foglalás első tippje, hogy tájékozódjunk. Ezzel arra próbálunk utalni, hogy nem kell mindig rögtön bedőlni a fapados járat párezer forintos jegyárának, ha nem tudjuk, hogy az milyen plusz költségek kifizetését jelenti még. Például, ha nem 3 napra utazunk, hanem több hétre, akkor érdemes a feladott poggyászokról elolvasni több légitársaság ajánlatát is. Nem mindegy ugyanis hogy hány kilót vihetünk fel és hogy az mennyibe kerül. Néha drágább jegyárat kínál egy hagyományos légitársaság, mint a fapados, de a feladott poggyászért kevesebbet kell fizetnünk. Tájékozódni érdemes arról is, hogy hol van a repülőtér, hogy jutunk ki oda, illetve hogy jutunk el a célállomásra stb. - ezek is plusz költségek lehetnek.

Ha már megvan a járat, akkor indulhat az online repülőjegy foglalás. Azt ajánljuk, hogy nyugodt körülmények között foglalja a repülőjegyet, olvasson el figyelmesen mindent, ha kérdése van, akkor tájékozódjon a honlapon, hiszen a foglalás utáni különféle módosítások is mind pénzbe kerülnek. Tehát, értelemszerűen azokat az adatokat kell beírni, amelyeket a foglaláskor kérnek.

Első lépésben mindig a járat adatait kéri a rendszer, az indulás - esetleg visszaindulás - dátumát, majd azt, hogy hány jegyet vásárol. Ezen adatok után a rendszer kidobja a felkínált járatokat. Amikor kiválasztottuk a járatot, akkor általában már egy kis fülben - valamelyik oldalon - láthatjuk a foglalás megkezdésének menetét és információit. Itt már bővebben tájékozódhatunk a végleges árról, hogy hogyan is alakulnak a foglalás alatt a költségeink. Az adatvédelmi szabályzat elfogadása után a folytatás gombra kattintva léphet tovább.

A következő lépés a személyes adatok és a poggyász adatainak megadása. A poggyászok beírása után érdemes újra megnéznünk, hogy hol tart a repülőjegy ára, és csak ez után továbblépni. A következőben az ülőhelyet kell kiválasztani, itt is figyelni érdemes az árakat, majd az különféle szolgáltatások jönnek. Itt is részletesen olvashatunk egy-egy szolgáltatásról, ezeket szükséges elolvasni, hogy kizárólag olyan szolágáltatást válasszunk ki, ami valóban szükséges, illetve amire köteleznek, amikre nincs szükségünk és nem is kötelező, ne kérjünk. Az utolsó lépésben pedig már csak a fizetés maradt hátra.

Az online repülőjegy foglalás nem bonyolult, csak oda kell figyelni és figyelmesen elolvasni a kért és megadott információkat. A nehéz inkább az, hogy megtaláljuk a megfelelő repülőjegyet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: