2014-02-03 15:05:01• hírek • Kocsis Zoltán

20 és 1800 lej közötti összeget kell fizetniük a kamionosoknak

A Szatmárnémeti Városi Tanács április után januárban ismét megszavazta azon illetékek mértékét, amelyeket azoknak a kamionosoknak kell fizetniük, akiknek a város központibb részében van dolguk. A tranzitforgalom számára megmaradtak az illeték nélküli útvonalak.

A testület döntése értelmében fizetnie kell azoknak a 3,5 tonnánál nagyobb összsúllyal rendelkező kamionok üzemeltetőinek, amelyek áthaladnak a város központibb részein. Szatmárnémetit ugyanis összesen három részre osztották fel: a C zóna a település azon része, ahol nem kell fizetni - itt haladnak keresztül a tranzitforgalom számára meghatározott ingyenes útvonalak is. A B-zónába való bejutásért viszont már fizetniük kell a 7,5 tonnánál nehezebb járművek üzemeltetői, az A zónába való beutazásért pedig már a 3,5 tonnánál nehezebb autók is. A 3,5 alatti járművek után sehol sem kell fizetni.

A 7,5 tonnánál nehezebb járművek után viszont már mind az A, mind pedig a B zónában fizetni kell. Újdonság, hogy az eddigi egy napos, egy hónapos és egy éves engedély mellett ezentúl féléves engedélyt is ki lehet váltani. Az egy naposnál hosszabb ideig érvényes engedélyeket a polgármesteri hivatalban vagy a helyi adóhivatalban lehet majd megváltani. Az egy naposokat pedig elvileg a benzinkutaknál is. Jó hír továbbá, hogy az árak nem változtak az áprilisban elfogadott, ám soha életbe nem lépett áprilisi tarifákhoz képest.

A határozat részeként az önkormányzat megállapította a tranzitútvonalakat (ingyenes voltak és gyakorlatilag eddig is használtak a kamionosok), valamint az árufeltöltés időpontjait. Ezt élelmiszerek esetében 06.00-07.30 és 09.00-11.00 órák között, nem élelmiszerek esetében 17.00-22.00 órák között határozták meg. A határozatban foglaltak bármiféle megsértése 100-15.000 lej közötti bírságot vonhat maga után.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: