2016-05-17 14:33:56• hírek • Szatmar.ro

Strandröplabda Balkán-bajnokság a hétvégén Szatmárnémetiben

Mit keres ez a sok homok Szatmárnémeti új központjában, a Közigazgatási Palota és a Szakszervezetek Művelődési Háza között? Ezt a kérdést nyilván sokan feltették maguknak és másoknak az elmúlt napokban. A válasz: strandröplabda Balkán-bajnokságnak ad otthont városunk május 20-22. között.

„Ebben a sportágban hasonló jelentőségű eseményt még nem szerveztek Szatmárnémetiben", lelkesedett Adrian Pricop edző, a torna főszervezője. A nemzetközi versenynaptárban helyet kapó viadalra Görögországból, Törökországból, Szerbiából, Moldovából, Bulgáriából és természetesen Romániából összesen 24 páros lép majd pályára: 12 lány és ugyanannyi fiú csapat.

„Minden helyezés és minden pont számít, mert ezeket figyelembe veszik a világranglista összeállításakor", magyarázta Pricop. A mezőny igen színvonalas, hisz a régió legjobb felnőtt csapatai alkotják. Ott van közöttük Pricop két tanítványa, Adriana Matei és Vaida Beáta is.

Mire lehet képes a két szatmári lány? „Az első négy csapat közé bejutni szuper teljesítmény lenne. Úgy gondolom, legalább hat olyan csapat van a mezőnyben, akik erősebbek nálunk", latolgatta az esélyeket a szakember.

A torna pénteken kezdődik, a Közigazgatási Palota és a Szakszervezetek Művelődési Háza között két pályát alakítanak ki, itt naponta tíz meccset játszanak. Pénteken és szombaton a selejtezőket játsszák, vasárnapra maradnak az elődöntők és a döntők.

Mi lesz akkor, ha az időjárás nem lesz kedvező? „Legutóbb Svájcban a 21 éven aluliak világbajnokságán is folyamatosan esőben játszottunk", mondja Pricop. Ott a szatmári lányok az előkelő 5. helyen zártak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: