2011-09-26 18:02:03• hírek • Kocsis Zoltán

A Bűnmegelőzés Hete

Országos akció keretein belül a szeptember 26. és szeptember 30. közötti periódust a Szatmár Megyei Rendőrség a „Bűnmegelőzés Hetének" tekinti, melynek során több tájékoztató, figyelemfelkeltő jellegű programot szervez.

Ennek első mozzanataként hétfőn Szatmárnémeti - Szatmárpálfalva - Nagykolcs - Szamosborhíd irányába megindult a „Vidéki környezetben elkövetendő bűncselekmények megelőzésének karavánja". Másnap, azaz kedden, a Ioan Slavici Nemzeti Kollégium, a Johann Ettinger Elméleti Líceum és a Vasile Lucaciu Általános Iskola diákjai részvételével tartják meg a „Fiatalkorú bűnözés megelőzése" elnevezésű előadásokat. Szerdán a kiskorúak áldozattá  válásának megelőzése érdekében a közlekedési szabályokat mutatják be a rendőrség munkatársai. Csütörtökön pedig a kereskedelmi egységek elleni bűncselekmények megelőzése érdekében a riasztóberendezéseket népszerűsítik.

Szeptember 30.-án kerül sor a legkomplexebb programra, amikor is a közlekedés biztonsága lesz a téma. Ennek keretében gyerekek számára szerveznek majd versenyt, délután 13.00 órai kezdettel pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök tartanak előadást a Megyei Tanács nagy gyűléstermében. Az egy hetes program során a Vörös Kereszt szatmári szervezetének önkéntesei segítik a rendőrség munkáját.

Az egyik informatív program most veszi tehát kezdetét, egy másik pedig nemrég ért véget. A Vakáció, biztonságban elnevezésű akció során a rendőrség munkatársai összesen négy interaktív, személyes tájékoztató programot szerveztek Szatmárnémetiben, kettőt Tasnádon, egyet pedig Nagykárolyban, míg a lakásból való lopások „melegágyában", Avasfelsőfaluban meglátogatták áldozatok illetve potenciális áldozatok házait, lakásait.

Mindemellett  a sajtó valamennyi szereplője többször is foglalkozott a témával. A helyi tévétársaságok összesen 17 műsort szenteltek a témának, míg a rádiókban nyereményjáték is futott, melynek során hárman egy-egy performáns riasztóberendezést nyertek.

A program pedig nem maradt eredmény nélkül! A rendőrség tájékoztatása szerint ugyanis amíg az év első hat hónapjában havonta átlagosan 60 lakásból való lopást vagy lopási kísérletet jelentettek, addig ez a szám júliusban 47, augusztusban pedig 48 volt. Pedig a szám e két hónapban szokott a legmagasabb lenni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: