2016-05-07 14:57:48• hírek • Kocsis Zoltán

Ekeng halála miatt elmaradt az Olimpiai meccse – szerdán pótolják

Patrick Ekeng péntek este bekövetkezett tragikus halála miatt a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) sürgősségi bizottsága úgy döntött, a szövetség által a hétvégén szervezett valamennyi rendezvénye, beleértve a Resicabánya - Olimpia második osztályú labdarúgó mérkőzést is, elmarad.

A 26 éves kameruni védekező középpályás péntek este, a Dinamo - Viitorul mérkőzés 71. percében esett össze a pályán. A hazaiak játékosát ezt követően mintegy másfél órán keresztül próbálták újraéleszteni, sajnos eredménytelenül.

Az FRF döntése alapján a hétvégén elmaradtak a második és harmadik osztályú, valamint az utánpótlás, teremfoci és női bajnokságok mérkőzései. Elmarad továbbá a Román Kupa május 10-re tervezett döntője, ezt májsu 17-én pótolják. A szövetség azt is közölte, valamennyi csapat utazással, szállással, ellátással kapcsolatos többletköltségeit fedezik.

Az Olimpia szombat délelőtt Resicabányán kellett volna lejátssza soron következő bajnokiját. A csapat már a dél-erdélyi városban tudta meg, hogy elmarad a mérkőzés. Noha a sajtó szerint május 25-e is felmerült, mint a mérkőzés bepótolásának potenciális időpontja, megkeresésünkre Dan Babut klubelnök elmondta, szerdán játsszák le a meccset.

„Az FRF hivatalos értesítése szerint május 11-én, szerdán kell játszanunk 17.00 órai kezdettel", jelentette ki a klubelnök. „Kértük a Resicabányát és a szövetséget, hogy hadd játszhassunk 11.00 órától, ne veszítsünk el egy újabb napot utazással, tekintve, hogy hét óra buszozás a két város közötti távolság. Amíg erre nem kapunk hivatalos választ, addig szerda 17.00 óra a hivatalos meccsidőpont", tette hozzá Babut.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: