2016-11-26 16:01:35• hírek • Szatmár.ro

Elhunyt a férfi, akit egy hete ütöttek le a Károlyi úton

Péntek éjszaka életét vesztette az a 31 éves férfi, akit november 20-án hajnalban ütöttek le a Károlyi úton. Kórházba vitték, majd hazaküldték. Pár napra rá rosszul lett, kómába esett, most pedig életét vesztette. Pataki Csaba, a megyei kórházat fenntartó Szatmár Megyei Tanács elnöke belső vizsgálatot sürget az ügyben.

Mint arról beszámoltunk, november 20-án, hajnali 3 óra körül találták meg az eszméletlen 31 éves férfit a járőröző rendőrök. A Kauflanddal szembeni buszmegálló közelében találták a földön fekve. A férfit a Szatmár Megyei Kórházban megvizsgálták, majd hazaengedték. Nagy valószínűséggel egy rablást követően került a földre és vesztette eszméletét. A fejére mérhettek egy ütést, utána pedig elvitték a nála talált készpénzt. A férfi az esetet megelőzően egy közeli bárban ivott egy sört.

Három órát volt kórházban, majd hazaengedték. Két nappal később rosszul lett, újra kórházba került, ahol egy CT-vizsgálat kiderítette, hogy a fejére mért ütés okozta a bajt. A fogtechnikusként dolgozó férfit egy ideig mesterséges kómában tartották, péntek éjszaka viszont szervezete feladta a küzdelmet.

A férfi ügyében kollégák és családtagok kérték, hogy aki tud, segítsen az elkövető kézre kerítésében. Köztük volt az áldozat kollégája, dr. Calin Culcean is, aki most a Facebookon komoly vádakkal illette az ügyben eljáró egészségügyi személyzetet.

Azt írja, hogy egy alkoholkómába esett személyként kezelték, holott az eset előtti órákban mindössze egy fél literes és egy 0,33 literes sört fogyasztott, erre pedig tanúk is vannak. Az orvos szerint embertelenül bántak az áldozattal a kórházban, ellátása sem volt megfelelő.

A Presasm.ro portálnak nyilatkozó Pataki Csaba megyei tanácselnök elmondta: az ügyben vizsgálatot kezdeményez a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházon belül, hogy kiderüljön, hibázott-e valaki a férfi ellátásakor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: