2016-05-01 18:48:36• hírek • Kocsis Zoltán

Életveszélyes Korzó!

Csak a vakszerencsének köszönhető, hogy egyetlen járókelő sem sérült meg, amikor egy több kilós betondarab vált le Szatmárnémeti régi központjának egyik épületéről.

A betondarab a szatmáriak által Korzónak nevezett sétáló járdájára esett - talán ha ez hétköznap történik, nem marad sérülés nélkül az eset. Főleg, hogy a buszmegálló közvetlen közelébe zuhant le a balkon tartószerkezetének a része.

„Mindez egy újabb remek példa arra, hogy Szatmárnémeti jelenlegi polgármestere az épített örökségünkre sem képes vigyázni, nem hogy új értékeket teremtsen", fakadt ki az eset kapcsán felháborodva Kereskényi Gábor parlamenti képviselő. Az RMDSZ-polgármesterjelöltje emlékeztetett arra, hogy Románia törvényei lehetővé teszik az önkormányzatok számára az állagmegőrző munkálatok elvégzését magántulajdonban lévő épületeken is, amennyiben azok már veszélyessé váltak.

Butka Gergely tanácsos sem ment el az eset mellett szó nélkül. Ő arra hívta fel a figyelmet, hogy az RMDSZ kezdeményezésére már 2014-ben és 2015-ben is pénzt különítettek el arra a város költségvetésében, hogy felmérjék a központi épületek homlokzatának állapotát és szükség esetén állagmegőrző munkálatokat végezzenek el. Mindennek ellenére a polgármesteri hivatal a kisujját sem mozgatta ez ügyben az elmúlt két évben....

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: