2014-10-31 09:30:26• hírek • Blikk.hu

Életfogytiglant kaptak Dopeman nagyszüleinek gyilkosai

Idős emberekre támadt otthonában és ötöt közülük megölt, tucatnyit bántalmazott, megkötözött, kirabolt az a banda, amelynek két tagja életfogytiglant kapott első fokon, nem jogerősen a Fővárosi Törvényszéken csütörtökön.

A banda áldozatai között ott vannak Dopeman nagyszülei is.

Mint korábban a Blikk megírtamegírtuk, a rapper nagyszüleit 2011. január elején rablók támadták meg, cigarettacsikkeket nyomtak el a testükön, kilencvenéves nagyapját összeverték, karjáról csontig levágták a húst, a nyolcvanhat éves nagymamája füléből pedig kitépték az arany fülbevalót. Miután a támadók elmentek, egy a kiabálást meghalló idegen szabadította ki az idős embereket. Dopeman nagypapája azonban nem sokkal a kiszabadítása után meghalt, nagymamája pedig néhány nappal később halt bele sérüléseibe.

A bíróságon most összesen 14 vádbeli cselekmény a fővárosban, jobbára Csepelen történt alig négy hónap alatt, 2010 októberétől 2011 januárjáig. A nyolc vádlott közül hat román állampolgárságú, de magyarul többnyire jól beszélő férfi.

Az elsőrendű vádlottat tényleges életfogytiglanra ítélték, a másodrendűt is életfogytiglanra, azzal, hogy leghamarabb 40 év múlva vizsgálható feltételes szabadságra bocsátása, egy ember - aki több esetben a bandatagok sofőrje volt - tíz évet, egy pedig hat és fél évet kapott. Egy magyar állampolgárságú nőt, aki többször is tippadó volt, öt évre ítéltek, egy vádlott pedig felfüggesztett szabadságvesztést kapott, kettőt viszont bizonyítottság hiányában felmentett a törvényszék.

Ügyészi és védelmi fellebbezések miatt nem jogerős az elsőfokú ítélet, a büntetőper a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon.

Még több bulvár hírt a Blikk.hu portálon olvashat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: