2015-09-04 12:07:06• hírek • Szatmar.ro

Elbúcsúzott Mihály István lelkipásztor

Megtartotta kibúcsúzó igehirdetését Mihály István szatmárudvari lelkipásztor szolgatársai előtt a szeptemberi közigazgatási gyűlésen. Kovács Sándor esperes, Nagy Erika missziói előadó és Máthé Róbert lelkészértekezleti elnök köszöntötte, majd az egyházmegyében történő változások is bejelentésre kerültek.

Mihály István szatmárudvari lelkész csütörtökön délelőtt 10 órától hirdetett Igét a Szatmári Református Egyházmegye Esperesi Hivatalának tanácstermében a Jelenések könyve 3. részének 8. verse alapján: „Tudom a te dolgaidat." Vannak dolgok, amikről tudnak, és vannak, amiről nem. Isten tudja azt is, amit sikerrel elpalástolunk mások előtt, Ő hallja a még ki sem mondott szavainkat is, ismeri azoknak őszinte, vagy csalárd voltát. Döbbenetes lelki mezítelenségben állunk Isten előtt. Ez mégsem hoz a keresztyén ember számára rettegést, mert Isten annak ellenére, hogy mindent tud rólunk, szeret, úgy, ahogy vagyunk. Olyannyira, hogy Fiát adta értünk. „42 szolgálati év alatt arra törekedtem, hogy Isten elhívására ne tegyem magamat méltatlanná." - mondta Mihály István.

A nyugdíjba vonuló lelkész Bánffyhunyadon született, teológiai tanulmányait Kolozsváron végezte, majd Érmihályfalván, Temesváron és Nagyváradon volt segédlelkész. Magyarberkesz és Nagysomkút után, 31 évvel ezelőtt Szatmárudvariban kezdte el a szolgálatot, és az ahhoz tartozó Berenden, valamint Kakszentmártonban. Az utóbbiakban 342-szer keresztelt, 405-ször konfirmáltatott, 206-szor esketett és 479 alkalommal végzett temetési szolgálatot.

Kovács Sándor esperes megköszönte a búcsúzó lelkész szolgálatát, annak életigéjével: „Elég néked az én kegyelmem." (2Kor 9,12), ugyanakkor elmondta, továbbra is szeretettel várja őt az egyházmegye lelkészi közösségébe. Máthé Róbert a kollégák nevében szólt, majd Nagy Erika egy odaillő verssel búcsúzott.

Esperes úr ezután bejelentette az egyházmegyében történő változásokat, miszerint: Halmi gyülekezetét Elek Arnold Zoltán eddigi Szatmár-Németi segédlelkész veszi át, Kiss Szabolcs Apa református gyülekezetében fog szolgálni. Utóbbi bemutatkozására a következő közigazgatási gyűlésen kerül sor. Két új lelkésszel gazdagodott az egyházmegye: Mészáros Mihály Immánuel Szatmár-Kültelken, Gáti Tibor Levente Szatmár-Németiben kezdi el a lelkipásztori munkát, segédlelkészként. Mindketten szatmáriak, így haza érkeztek. Ennek az örömüknek hangot is adtak. Isten vezérelje őket! Az Úr áldja nyugdíjba vonuló szolgatársunkat is!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: