2008-11-13 14:05:53• hírek • Szatmar.ro

A Gamba Oszaka Ázsia csúcsán

A japánok kettős győzelmet arattak az Adelaide Unitedet a Bajnokok Ligája döntőjében.

A japán Gamba Oszaka nyerte meg az ázsiai labdarúgó Bajnokok Ligáját, miután a döntő mindkét mérkőzésén legyőzte az ausztrál Adelaide Unitedet.

Több szempontból is történelmi volt az AFC Bajnokok Ligájának idei döntője: egyrészt, mert a Gamba Oszaka még soha nem jutott a fináléba, másrészt viszont Ausztrália két évvel az Ázsiai Labdarúgó Szövetséghez (AFC) való csatlakozása után elsőként képviseltette magát a végjátékban.

Maga a döntő magabiztos japán győzelmet hozott, az Oszaka az első, hazai meccsét 3-0 arányban megnyerte és a visszavágón is két gólos előnnyel mehetett a szünetre, mivel brazil légiósuk, Lucas Severino előbb a hazaiak kapusának hibáját, majd egy szép indítást kihasználva kétszer is betalált Mark Birighitti kapujába. A második félidőben hiába rohamoztak az ausztrálok, nem tudtak túljárni a remeklő Sota Nakazawa kapus eszén, így az Urawa Red Diamonds tavalyi győzelme után Japánban marad a trófea.

Mindkét csapat részt vehet majd december közepén a Klubvilágbajnokságon, az Oszaka a házigazda ország, míg az Adelaide Ázsia képviseletében. Rajtuk kívül egyelőre további három résztvevő kiléte ismert: az angol Manchester United, az ecuadori Liga de Quito és az új-zélandi Waitakere United.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: