2015-02-17 12:21:47• hírek • Kocsis Zoltán

Bemutatta két új játékosát, Selageát és Markust az Olimpia

„Sikeres átigazolási időszakon vagyunk túl, minek köszönhetően egy kiegyensúlyozott keretet tudtunk kialakítani, amelyben minden posztért legalább két jó képességű játékos vetélkedik egymással. Ezzel le is zártuk ezt az átigazolási időszakot, nyárig biztos nem érkezik új játékos a kerethez" - ezzel a szavakkal nyitotta Dan Babut klubelnök a kedd délelőtti sajtótájékoztatót. Amelyen bemutatta az Olimpia két utolsó téli igazolását, Ciprian Selageát és Adrian Markust.

Ciprian Silviu Selagea 1990 január 21-én született Gyulafehérváron. A helyi csapatban mutatkozott be az élvonalban, ahol 14 meccsen két gólt szerzett - mindkettőt a Craiova ellen. Ennek köszönhetően egy alkalommal magára húzhatta az U21-es válogatott mezét is. Megfordult később a Bihar FC-ben és a bukaresti Rapidban is. A kétlábas középső középpályás értékét a mértékadó transfermarkt.de 250.000 euróra taksálja.

A nála két évvel fiatalabb Adrian Alexandru Markus 1992. április 22-én látta meg a napvilágot a Krassó-Szörény megyei Nándorhegy településen. Ő a szép emlékű, nagy reményekkel induló Liberty utánpótlásképző akadémián tűnt fel Nagyszalontán, majd megfordult az ACU Aradban, a Bihar FC-ben, Kaposváron belekóstolt a légiós életbe, az ősszel pedig a Viitorul csapatában szerepelt - négy meccsen és 148 percben kapott bizalmat, ez idő alatt egy gólpasszig jutott. A román élvonalban eddig 11 meccsen játszott, de gólt nem szerzett, nem úgy a magyar NB1-ben, ahol 13 találkozón 3-szor talált az ellenfelek kapujába. Korábban tesztelte a Dinamo és szerepelt a felnőttválogatott bő keretében is, jelenleg 100.000 euróra taksálja a transfermarkt.de.

„Örülök, hogy ezentúl nem csak ellenfélként látogatok Szatmárnémetibe. Nem visszalépésként élem meg, hogy a Rapidtól az Olimpiához kerültem, hanem egy új kihívásnak. Egy hét után nagyon pozitívak a benyomásaim. Egységes és értékes csapathoz érkeztem, amely jobb annál, mint amilyen helyet a tabellán elfoglal", mondta köszöntőbeszédében Selagea.

„Azért vagyok most az Olimpiánál, mert a tárgyalások során folyamatosan azt éreztették velem, hogy igazán akarnak. Biztos vagyok benne, hogy a csapattal el tudjuk érni a kitűzött célt, a rájátszás felsőházát. Jelenleg ugyan kisebb ínsérüléssel bajlódom, de reménykedem benne, hogy az Olimpiánál hamarosan visszaszerzem régi formám", fogalmazott Markus.

Babut értékelte az Olimpia legutóbbi barátságos meccsét, az élvonalbeli Kolozsvári U elleni idegenbeli döntetlent is. Véleménye szerint ez igazolta, hogy az Olimpiának két csapatra való jó játékosa is van, ezért nagy lesz a harc a csapatba kerülésért. Külön kiemelte a fiatalok, Romario Rus, Bogdan Faur, Daniel Tilinger játékát. „Ismét a helyzetkihasználással voltak gondjaink, de ezt remélem Markus majd megoldja", jelentette ki.

Babut elemezte az Olimpia csoportjában történteket is, ahol a Fortuna Brazi visszalépett a tavaszi folytatástól. Ezzel az Olimpia két pontot szerzett és fellépett a 6. helyre. „Ezzel felértékelődik a Ramnicu Valcea elleni első meccsünk: amennyiben ott nyerni tudunk, máris növelni tudjuk előnyünket az alsóházzal szemben".

A Brazi kapcsán felmerült a kérdés, Zsiga Ervin visszatérhet-e a csapathoz: „Zsigának megvolt a lehetősége arra, hogy Olimpia-játékos legyen. Kapunk természetesen mindenki számára nyitva áll, ám ebben az átigazolási időszakban nincs szükségünk újabb játékosokra", zárta rövidre a témát Babut.

A klubelnök reményének adott hangot, hogy még az idén elkezdődik a stadion felújítása, ami egy évnyi albérletre kényszerítheti a csapatot. Ennek kapcsán érzékeltette, továbbra is napirenden van a Somesul-stadion megvásárlása. Babut nem ment el szó nélkül amellett sem, hogy a Szatmárnémeti Városi Tanács RMDSZ-es frakciójának javaslatára a tervezett 1,3 millió helyett csak 300.000 lejt kapott a klub az önkormányzattól. „A polgármester úr hazaérkezett külföldi útjáról és közösen meg fogjuk találni a megfelelő megoldást. A következő tanácsülésen módosítani fogjuk a költségvetést, hogy az Olimpia megkapja a szükséges támogatást", jelentette ki Babut.

A klubelnök bevallása szerint az Olimpia költségvetésének 97%-át a városi és a megyei tanács biztosítja. „Nem kevés a pénz, amit kapunk, de sajnos nem elegendő. A feljutásra hajtó Temesvár közel négy és fél millió euróból gazdálkodik - nekünk ennek az összegnek a fele sem áll rendelkezésünkre lejben!" Ennek ellenére, ismerte el, jelenleg nincsenek anyagi gondok a klubnál, nincsenek kifizetetlen bérek.

A hosszútávú cél azonban mindenképpen az élvonal és az önfenntartás - ismételte el többször is Babut. Aki a sajtótájékoztató végén egy-egy mezt és labdát adott át a két szurkolótábor, a Commando Oli és a Sezione Ostile képviselőinek, megígérve, hogy a klub tavasztól igyekszik majd támogatni a szurkolókat, hogy azok mindenhová elkísérhessék a csapatot...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: