2014-01-14 13:03:45• hírek • Kocsis Zoltán

Gyalogátjárón gázoltak el középkorú férfit Szatmárnémetiben

Sajnálatos módon valamilyen oknál fogva Szatmárnémetiben se szeri se száma az olyan baleseteknek, amikor a figyelmetlen autós a gyalogos átjárón szabályosan átkelő gyalogost gázol el. A tavalyi esztendő októberében például előfordult, hogy egy héten belül három ilyen eset is történt a szatmári megyeközpontban. Kedd reggel a Biki-tér melletti gyalogos átjárón is hasonló történt.

A Szatmár Megyei Rendőrség tájékoztatása szerint január 14-én, kedd reggel 09.30 körül a 35 éves, nagymadarászi férfi sötét színű Dacia 1310 típusú személygépkocsijával nem adott elsőbbséget az ortodox templom és a Biki-tér (George Boitor tér) közötti gyalogos átjárón szabályosan közlekedő 57 éves szatmárnémeti férfinak.

Ana Petric rendőrségi szóvivő elmondása szerint a gépkocsi vezetőjét a helyszínen alkoholtesztnek vetették alá, ám az negatívnak bizonyult - várják a vérvizsgálat eredményét. A sebesült férfi állapotáról nem tudott felvilágosítást adni, ám a jelek szerint állapota nem súlyos. Constantin Demian, a Szatmár Megyei Kórház szóvivője ezt meg is erősítette: az áldozat törés nélkül, némi agyrászkódással megúszta az esetet.

A helyszínelés miatt még fél órával a balesetet követően is jelentősen akadozott a forgalom a környéken.

Szatmárnémetiben több olyan gyalogos átjáró van, ahol gyakoriak a hasonló balesetek. Ezek közül a Károlyi úti átjáróhoz decemberben nyomógombos lámpát szereltek fel. Hasonló kerül majd az év során a keddi baleset helyszínétől pár száz méterre, a Billa bevásárlóközpont mellettihez is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: