2015-06-02 08:56:50• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Egyházmegyei kórustalálkozót tartottak Vetésen

Tíz kórus, kilenc gyülekezet képviseltette magát a vetési református templomban megszervezett kórusseregszemlén.

A megtelt középkori hajlékban megrendezett esemény elején vasárnap 17 órától Máthé Róbert házigazda lelkipásztor hirdette Isten szavát. Lukács evangéliuma második részéből olvasva az angyalok énekéhez kapcsolta a jelenlevőket, hiszen majd egykor közös kórusban fogunk velük énekelni, de lélekben már most lehet kapcsolódni hozzájuk. Az ének felemeli a lelket a bánat és a földi dogok fölé, ezért kell bátran énekelni és engedni, hogy a karvezető fogjon össze bennünket. És akkor létrejön életünkben is a harmónia Istennel és emberekkel - mondta az igehirdető.

Higyed Gyöngyi a Szatmári Református Egyházmegye zenei előadója, a kórustalálkozó főszervezője már a rendezvény első felében, a kórusok közös énekét hallgatva, kimondta, rangos eseményen lehetnek jelen, ahol értékes és szép zengésű énekeket hallhatnak a következő mottóval: vigadozik szívünk, szánk azért énekel. A kórusok bizonyságtételét megelőzve citerák hangja bűvölte el a hallgatóságot. Az Aranykapu Kulturális Egyesülettől, Agárdi Éva vezetésével, először a kicsik Eszterlánc csapata zenélt, majd pedig a felnőttek álltak elő hallgató csárdás és friss zenével.

A kórusok seregszemléje a minden bizonnyal legfiatalabb kórussal kezdődött. A nemrég alakuló házigazda vetésiek Pap Szováti Imelda karvezetésével buzdítottak: Ne aggodalmaskodjál! A lelkipásztorok kórusa, Higyed Gyöngyi karnagy vezényletével kápráztatta el a gyülekezetet, amelyet be is vontak Az Úr csodásan működik kezdetű dicséret éneklésébe. A lelkészkórus nyolc éve szolgál hűségesen. Ilonczai Zsombor lelkipásztor a négy éve működő szárazberki gyülekezeti kórussal együtt áldotta az Urat, majd áldást kért az emberekre is. A Szatmár-Szigetlankai Református Egyházközség kórusát Csorvási Mihály presbiter konferálta be mottójukkal: diadalmasan és ujjongva. Nagy Róbert lelkipásztor vezérletével ennek megfelelően énekeltek a győzedelmes és feltámadott Jézus Krisztusról.

Kórustalálkozót tartottak

Higyed István lelkipásztor kis szójátékkal elmondta, hogy 2012-ben Mikolában ők indították el a vetést, ami Németi (2013), Sárközújlak (2014) érintésével idén Vetésen is kikelhetett. A Mikolai Református Egyházközség Vegyeskara Gerő Anikó karvezetésével szolgált. Orosz Márta karnagy és tanárnő két kórussal is képviseltette a Láncos templomot. A fiatalok házasokból kialakuló csapat a Soli Deo Glória után a Laudate Dominum is szívből énekelt. Apa és Patóháza gyülekezetének kórusa közösen állt ki az úrasztala köré. Előbbit Vajda Levente főgondnok mutatta be, utóbbit Tolnai János lelkipásztor prezentálta. Tolnai Zelma sajnálatos okokból nem lehetett jelen, (innen kitartást kívánunk neki) így mindkét csapatot Badar Andrea vezette. A Szatmárnémeti-Németi Református Egyházközség Wesselényi Kata Vegyeskara Nevezi Dobosi Csilla irányításával zárta az angyali seregek sorát.

Higyed Gyöngyi hálás szívvel osztotta ki az okleveleket a kórusok képviselőinek buzdítva őket, hogy folytassák a megkezdett munkát. A diplomák mellé a Házi áldást is megkaphatták a jelenlévők: Hol hit, ott szeretet; Hol szeretet, ott béke; Hol béke, ott áldás; Hol áldás, ott Isten; Hol Isten, ott szükség nincsen.

Kórustalálkozót tartottak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: