2016-04-29 17:12:05• hírek • Szatmár.ro

Egy újabb megyei úton kezdődhet meg a munka

Lejárt a fellebbezési időszak, meg lehet kezdeni az útfelújítást a Tasnád-Nagymadarász megyei úton.

Április 29-én írta alá Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke a Tasnád-Nagymadarász megyei út felújításáról szóló megbízási szerződést, miután lejárt a közbeszerzési eljárást követő fellebbezési időszak. Maga az útvonal több települést is érint, összességében pedig közel 37 kilométer út modernizálásáról van szó. A teljes útvonal a követező nyomvonalon halad: Tasnád - Csög - Érszentkirály - Királydaróc - Piskárkos - Krasznaterebes - Vadaspuszta -Nagymadarász.

A közbeszerzési eljárás nyertese a kolozsvári ARL Cluj részvénytársaság lett, amely 46 millió lejért végzi el az útfelújítást - az említett árban nem szerepel az áruforgalmi adó összege.

A felújítás mellett az útburkolatot nem csak új futófelülettel fogják ellátni, hanem ki is szélesítik: a munka végeztével 6,5 méter széles lesz. Emellett 672 bejáratot alakítanak majd ki, amelyek az útszéli ingatlanokhoz tartoznak.

Az út a felújítás során tört kőből készült alappal, egy vízhatlan geotextil-réteggel és két réteg aszfalttal gazdagodik.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: