2011-03-30 13:56:47• hírek • Balog Anita

Egy millió euróval mínuszban

A költségvetésének átszervezésével egy millió eurót kellene előteremteni.

Szatmárnémeti városának idei költségvetését februárban fogadták el, s már akkor számítani lehetett rá, hogy az összegeket az év folyamán át kell majd csoportosítani. Arra azonban senki sem számított, hogy ez máris megtörténik, ráadásul nem is akárhogy: egy egymilió lejes összeget kell előteremteni a költségvetésből.

Egy majdnem egymilió eurós hitelkeret - amellyel a város rendelkezik - már nem hívható le, ugyanis van egy rendelkezés, amely megszab egy közös hitel-plafont az ország összes önkormányzatának. Hiába van tehát szerződése és képessége Szatmárnémetinek egy ilyen összeg lehívásához, erre idén már nem kerülhet sor. A legnagyobb baj pedig az, hogy ezt az pénzt februárban beszámolták az elkölthető összegek közé, többek között ebből finanszírozták volna a Rákóczi (Mihai Viteazul) utca, a Henri Coanda és a Prahovai utca felújításának a befejezését is.

Ilyés Gyula polgármester a Szatmár.ro-nak elmondta: már februárban is nehéz volt a költségvetést úgy meghatározni, hogy kiadja a széle a hosszát, hát még így vannak igazán gondban, hogy miből fizetik ki a munkálatokat. Leginkább abban reménykednek, hogy a Polgármesteri Hivatal bevételei emelkedni fognak és a bevételekből sikerül kifizetni az útmodernizálást.

A szűkös anyagi keretek kapcsán Ilyés azt is elmondta: idén sokkal kevesebb pénzt tudnak szánni kulturális rendezvények megszervezésének támogatására mint eddig, hiába érkezik a hivatalhoz rengeteg felkérés, melyen kiállítások, könyvkiadás vagy előadások szervezésébe való "közreműködést" kérnek. Idén néhány nagyszabású rendezvény fogja a Polgármesteri Hivatal anyagi támogatását élvezni, a kisebb események szervezőinek meg kell tanulniuk szponzorpénzeket szerezni és ezekből gazdálkodni - szögezte le a polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: