2015-11-17 10:02:34• hírek • Szatmár.ro

Sikeres volt a kuflis miniturné

A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Brighella Bábtagozatával bábelőadásokat szervezett a megye több településén.

A miniturné Magyargéresen kezdődött, majd folytatódott Szamoskrassó és végül Nagykárolyban volt az utolsó előadás. A szervezők azzal a szándékkal indították útjára a turnét, hogy megőrizzék a gyermekek jókedvét az őszi szünet után is. Az őszinte mosolyok bizonyították a teljes sikert.

Az Egy kupac kufli bábelőadásának a Kuflik-sorozat első könyve szolgál alapul. Itt ismerkedtünk meg velük és figyelemmel kísérhettük további útjukat. Heten vannak ők. Szép, színes egyéniségek. Viccesek, kicsit szeleburdik, kedvesen szórakozottak, élvezik az élet apró szépségeit és a kupaclakás tetejéről csodálják a naplementét. Mindig van náluk zsebásó, hátha szükség lesz rá. Szeretnek hempergőzni és futkorászni a réten, de leginkább lustálkodni a napsütésben. Ezek mellett pedig még egy igazi kuflibukfencet is láthattunk.

"Mert ebben a kupacban hét kufli lakik. Zödön, Pofánka, Titusz, Hilda, Valér, Bélabá meg Fityirc - így hívják őket. Zöldön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a leszürkébb, mert annak is lennie kell valakinek."

Minden településen nagy érdeklődéssel és izgatottsággal fogadták a bábelőadást, amit a szervezők is legalább annyira élveztek mint a fiatalok. Olyan csodálatos hangulatot varázsolt a terembe a bábjáték, hogy mindenki gyermeknek érezte magát az előadás ideje alatt.

A szervezők ez úton is szeretnék megköszönni a Szatmárnémeti Harag György Társulat Brighella Bábtagozatának a profizmust és a színvonalas bábjátékot, továbbá a Communitas Alapítványnak és a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ) a támogatást, valamint a magyargéresi, a kiskolcsi és a nagykárolyi MIK-nek az együttműködést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: