2016-03-17 18:05:30• hírek • Szatmár.ro

Egy kupac kufli a Bábszínházi Világnapra

Idén is előadással ünnepli meg a Bábszínházi Világnapot a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Brighella Bábtagozata, ugyanis március 21-én, délelőtt 10 órától a Dániel András: Egy kupac kufli című produkciójukat tűzik műsorra az Ács Alajos Játékszínben.

A Brighella Bábtagozat ezzel az előadással a 2015/16-os bábszínházi évadban is csatlakozik a Bábszínházi Világnap - A magyar bábosok határtalan ünnepe című, határokon átívelő programsorozathoz, amely a Kárpát-medence bábos műhelyeinek programjait népszerűsíti.

A bábos produkció Dániel András (m. v.) magyarországi szerző kedves kis kufli-történeteit dolgozza fel, amelyeket Rumi László (m. v.) Blattner-díjas rendező alkalmazott bábszínpadra, az előadás zenéje pedig Nagy Anikó bábszínész nevéhez fűződik. A látványtervet a szerző készítette, aki egyébként grafikus. A játéktér kialakítása és a bábok kivitelezése Rumi Borbála, Zámori Eszter, Szűcs Zsolt munkája. Az Egy kupac kufli címet viselő eladás ügyelője Liegner Zsolt, szereplői Nagy Anikó és Nagy Tamás.

„A szerzőnek eddig három kufli-könyve jelent meg. Ezekből a történetekből választottunk ki néhányat, és elevenítettük meg a bábszínház eszközeivel" - fogalmazott az előadás kapcsán a rendező, aki szerint tulajdonképpen ősbemutatóról van szó, hiszen korábban még nem készült bábszínházi előadás a kuflikról.

Az előadást az alkotók 4 éves kortól ajánlják, időtartama 45 perc.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: