2015-03-19 13:09:14• hírek • Szatmar.ro

Úttörő kölcseys informatikus-palánták

A tehetséges erdélyi diákok húsz éve vesznek részt a Nemes Tihamér Országos Informatikai Tanulmányi Versenyen, amelyet Magyarországon a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szervez, Erdélyben pedig az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság. A gimnáziumi és középiskolai korosztály érintő verseny Erdélyi Regionális Döntőjének a Sapientia-EMTE marosvásárhelyi kara biztosít helyszínt.

Idéntől, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a szervező intézmények lehetővé tették, hogy a magyar állampolgársággal rendelkező erdélyi diákok, az elért eredmények függvényében, részt vehessenek a Közép-Európai Informatika Diákolimpia válogatóversenyén a magyarországi versenyzőkkel azonos feltételek mellett. Amennyiben pedig elérik az olimpiai részvételhez szükséges pontszámokat, úgy a magyar csapat tagjaként vehetnek részt a nemzetközi informatikai diákolimpiákon.

Az erdélyi diákok évek óta kiváló eredményekkel szerepelnek a versenyen, idén pedig - első ízben - a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium 3 tanulója, Kovács Patrik, Mezei Boldizsár, valamint Kovács Tamás, már részt is vehetnek a március 25-26-án megszervezett magyarországi válogatóversenyen!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: