2015-03-24 11:15:14• hírek • Kocsis Zoltán

Egy kölcseys a megye legjobb matekosai között

Egyértelműen kijelenthető, a Mihai Eminescu Gimnázium diákjai uralták az idei matematika tantárgyverseny megyei szakaszát: a 22 legjobb legjobb eredményt elérő diák 63,63%-a ugyanis ezen patinás intézmény falai között tanul.

A matek tantárgyverseny megyei szakaszát március 14-én, szombaton rendezték meg. Időközben pedig kiderült, hogy összesen 22 diák ért el olyan eredményt, amellyel részt vehet az országos döntőben. A 22 név között megtaláljuk a Kölcsey Ferenc Főgimnzáium és Nevelits Gyöngyvér tanítványát, Kovács Patrikot, valamint a Nagykárolyi Elméleti Líceum és Gaskó Gabriella diákját, Beiland Arnoldot is.

A listát azonban a Mihai Eminescu Gimnázium uralja: a 22-ből 14-en tanulnak ebben az intézményben. A vidéki intézmények közül a Nagykárolyi Elméleti Líceum két diákkal, az Avasfelsőfalui Elméleti Líceum pedig egy diákkal található meg a listán - akárcsak a Balcescu-Petőfi Általános Iskola, a Lucian Blaga Általános Iskola, a Grigore Moisil Általános Iskola, valamint a Ioan Slavici Gimnázium.

Az országos döntőt április 6-10. között rendezik Bukarestben. Hiába érték el 22-en is döntőn való részvételre feljogosító eredményt, Szatmár megyét mégis csak tízen képviselhetik a megmérettetésen: egy diák az V., VI, VII, VIII, X. és XI. osztályosok közül és két-két diák a IX. és XII. osztályosok közül.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: