2014-09-17 00:01:45• hírek • Szatmar.ro

Vakációs bibliahét és rendhagyó keresztelő Erdődön

Tanévnyitó istentisztelet, vakációs bibliahét bemutató, és rendhagyó keresztelő volt Erdődön a református templomban.

Az elmúlt héten, keddtől szombatig minden nap délután 16 órakor gyülekeztek a gyerekek a vakációs bibliahétre. Az alkalmakat Rácz Ervin erdődi lelkipásztor és Lécz Aletta tanító néni szervezte az ifjak segítségével. A presbiterek hathatósan közreműködtek, a jól megérdemelt finom falatokat minden nap várták a gyermekek, nem hiába. Az ifjak minden nap egy jelenettel vezették be a témát, amit idén is a KOEN állított össze. A hét témája egy szóban: Válaszút. Gyakran kerül az ember válaszút elé, Isten segít meghozni a jó döntéseket. A gyerekek megtanulhatták: Noé bölcsessége, amit az Istennel való kapcsolatában rejlett, ma is követendő, s nem szabad a mindenkori, magukat okosnak tartó csúfolódókra hallgatni. Gedeon kisebbrendűségi komplexusa gyógyítható volt, amikor megtapasztalta, hogy a kevés Istennel sok, sőt a legtöbb és a legnagyobb. Ruth hűsége, ragaszkodása igazán győzedelmes élethez vezetett, dédunokája Dávid pedig Istennel Góliátot is le tudta győzni, sőt, további életével is rá tudott mutatni az igazi Királyra. Jó lenne, ha ilyen útjelző táblák lennénk, mutatva az utat ennek a világnak! Az énekek is a naponként elhangzott témát mélyítették: Mutass irányt, Él az Úr, Nem vagyok gyalogos katona, Mindennap veled leszek, Nem adom fel, énekelték lelkesen, lendülettel mutogatva a résztvevők.

Vasárnap a gyülekezet előtt tettek bizonyságot a héten tanultakról az istentisztelet keretében, ahol a lelkipásztor Márk evangéliuma 3. részének utolsó verseiből hirdette az Úr szavát. A lelki rokonság az, ami igazán összeköti az embert az emberrel. Erre segít: a közös élmény, a közös érdeklődés, a közös engedelmesség és a közös cél. Nem elég egymásra nézni, egy irányba nézni ennél is fontosabb, mégpedig Krisztus irányába, aki nemcsak a cél, hanem az út is, a helyes út.

Mindezek után került sor a rendhagyó eseményre. A lassan négy éves refszatmar.eu a Szatmári Református Egyházmegye honlapja legolvasottabb cikke, mely igen sok embernél kiverte a biztosítékot, a következő címet kapta: Református román vagyok, amíg élek az maradok. Benne szó volt egy román ifjú párról, akik az erdődi vár udvaráról indultak el közös útjukra, mégpedig református szertartás szerint. Sokan hitetlenkedtek ezt a cikket olvasva, összeesküvési elméletet sejtve e mögött is. Íme, ezen a vasárnapon Alida és Alexandru az erdődi református templomba hozta első gyermekét Antónia Anisiát, megígérve azt, hogy a konfirmáció alkalmával majd ő maga fog bizonyságot tenni hitéről. Az Úr Isten óvja és áldja a kislány életét, ugyanakkor minket is tanítson: a beskatulyázás nem pálya.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: