2016-06-02 14:15:29• hírek • Szatmar.ro

10+ helyszín 100+ program a Double Rise Fesztiválon!

A Double Rise, Erdély első összművészeti fesztiválja, melynek egyedisége elsősorban a kulturális sokszínűségben, az erős zenei felhozatalban, illetve a helyszín szépségében rejlik. A fesztivál 2016. jún.30.-júl.3. között kerül megszervezésre a Fehér megyei Torockón.

Mostanra a fellépő zenekarok sora teljessé vált, az eddig bejelentett együttesek sora olyan nevekkel bővült, mint a Pannonia Allstars Ska Orchestra, Soerii&Poolek, 30y, Budapest Voices, Ripoff Raskolnikov, Jónás Vera Experiment, Bin Jip és Baricz Gergő. A szervezők fontosnak tartják a környezetünkben élő és tevékenykedő együttesek bemutatását a közönségnek, így Torockón fellép a marosvásárhelyi Jazzybit, a kolozsvári Whisperblast, Funkorporation, és Jazzybirds.

Az összművészetiség a színház, képzőművészet, slam poetry, kézművesség, irodalom jelenlétével biztosított. Ezek a programok Torockó területén különböző helyszíneken, udvarokon rendezkednek be.

A Folkudvarban a nappali, családoknak és gyerekeknek szóló programok, tánctanítás mellett, Magyarország és Erdély legkedveltebb népzenei bandái szórakoztatják a mulatni vágyókat. Itt lesz a Parno Graszt, Szalonna és bandája, Tárkány művek, Tokos zenekar, Buda Folk Band, Góbé zenekar, Harmadik zenekar, valamint a Fölszállott a Páva művészei egy gálaműsorral is fellépnek.

A Költő fészekben irodalmi, illetve színházi programok keretében kortárs költők, írók fordulnak majd meg a négy nap során, felolvasóestek, improvizációs színházi előadás teszi teljessé az összművészetiséget, de a slam poetry fenegyerekei is bemutatkoznak.

A Márton Áron emlékév kapcsán a torockói Duna-házban nyílik a Márton Áron Agora, ahol közéleti, vallási és oktatási kérdéseket lehet megvitatni, meghívott szakemberekkel közösen.
A Bulisátor a koncertek utáni szórakozásnak ad teret és lehetőséget, itt zenél többek közt a Tesco Disco, Dodo és Fishman is.

Az aktívabb fesztiválozóknak torockói túrákkal, a Székelykő megmászásának lehetőségével, valamint siklóernyőzéssel is kedveskednek a szervezők.

Aki Torockóra látogat a Double Rise idején, a Labdarugó Európa- Bajnokságról sem marad le, az összes meccset közösen szurkolva, jó hangulatban az EB-sátorban lehet nyomon követni.

A családok kikapcsolódása is biztosított, a kicsiket gyermekmegőrzővel, vagyis Fesztiválóvodával várjuk, népmese vetítéssel, népi játékokkal, gyermekelődásokkal, hangszebemutatóval szórakoztatják, egészen este 10 óráig.

A fesztiválra már napijegyet is lehet váltani, a 0.napra (csütörtök) 30 Ron értékben, a többi napra pedig 40 Ron értékben, a www.doublerise.ro honlapon.

A négynapos bérletet most ismételten kedvezményes áron lehet megvásárolni, június 4-ig, a kemping nélküli bérletek 109 Ron értékben, a kempinges bérletek 129 Ron értékben vásárolhatóak meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: