2016-05-30 12:18:05• hírek • Kocsis Zoltán

Egy éves gyerek is a kullancsok áldozatául esett

Rekord dőlt meg a hétvégén Szatmár megyében, számol be a megyei kórház, ám ennek vajmi kevesen örülhetnek: soha ennyi embert nem csíptek meg egyetlen hétvége alatt a kullancsok 2016-ban, mint most, május 28-30. között!

Az eddigieknél is jobban elszaporodtak a kullancsok, vagy a kedvező időjárást kihasználva a szabadban pihenők száma nőtt meg - nehéz lenne megmagyarázni a 22-re emelkedő kullancscsípések számát. A kórház beszámolója szerint ennyi ember idén egyetlen hétvégén sem esett a vérszívó fenevadak áldozatául! Az orvosi ellátásra jelentkezők legfiatalabbika egy alig egy éves gyerkőc volt, a legidősebb pedig 69 éves.

A hétvége során amúgy összességében 452 személyt láttak el a sürgősségin. Ezek közül 13-an túlzott alkoholfogyasztás, négyen kutyaharapás miatt szorultak ellátásra, hatan pedig közlekedési baleset következtében. Közülük két ember állapota követelte meg a kórházi beutalót.

A mentőszolgálatot 313 alkalommal riasztották a hétvégén, de a városnapok és az azzal járó megnövekedett alkoholfogyasztás nem okozott komolyabb problémákat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: