2016-11-03 09:55:08• hírek • Szatmár.ro

Újra kinyitja kapuit az Aranykapu Fonó-Ház

November 7-től kezdődően ismét heti rendszerességgel látogathatják óvodások és kisiskolások a Fonó-Ház különböző műhelyeit.

A Kézműves Műhely régi tanítványait a már megszokott időpontokban várják az oktatók, azaz szerdánként,  18 és 19:30 között, míg az "újabbakat" pénteken, 16 és 17:30 között, a "veteránokat" pedig 18 és 20 óra között, saját korosztályuk szerinti csoportokban. Azon kisiskolások számára, akik most kapcsolódnak be a Fonó-Ház kézműves tevékenységeibe, kerámia szakkör indul, ahol a diákok elsősorban az agyagozás rejtelmeivel ismerkedhetnek majd, keddenként, 16 és 17:30 között.


Ismét lesz Látvány utáni rajz szakkör is az Aranykapu Fonó-Házban, Kovács Emil Lajos festőművész vezetésével sajátíthatják el a gyerekek a rajzolás mesterfogásait. A 12-18 éveseket hétfőn, 16 és 18:30 között, míg a 9-12 éveseket keddenként, ugyanebben az időben várja a szakkör.

Felnőttek és gyerekek számára immár harmadik éve van lehetőség a magyar népi hangszeres zenével való alapos megismerkedésre egy ősi hangszer, a citera segítségével. Idén ősztől a citeraoktatásra kéthetente szombatonként kerül sor a Fonó-Házban, a reggeli és délelőtti órákban, korosztályok szerinti csoportokban, Nauner-Agárdi Éva szakoktató vezetésével. A citerás csoportban korlátozott a helyek száma de ezekhez is lehet még csatlakozni előzetes bejelentkezés alapján.

Azok számára pedig, akik szeretnének játékos módon, versek, mesék, dalok által ismerkedni az angol nyelvvel, adott esetben elmélyíteni, bővíteni eddigi tudásukat, újraindul a Fonó-Ház angol nyelvműhelye, a Playground - Játsszunk angolt!.
A kedd délutáni foglalkozásokra Kocsis Éva várja a jelentkezéseket a 0745-853115-ös telefonszámon.

A többi tevékenységre, foglalkozásra jelentkezni  Nezezon Enikőnél a 0744-687813-as, vagy Takács Andreánál a 0741-182063-as telefonszámon, illetve az Aranykapu Kulturális Egyesület Facebook-oldalán, avagy e-mail címén (aranykapuegyesulet@yahoo.com) lehet. Az oktatók mindegyik műhelyben csak előzetes bejelentkezés alapján tudják fogadni a gyerekeket!

Az Aranykapu Fonó-Ház a szatmárnémeti Holló (Marasesti) utca 12. szám alatt található.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: