2015-11-22 09:59:05• hírek • Szatmár.ro

Egy csipet csodaország - megnyílt Babos Katinka tárlata

Az idei évad Pho-T0ne sorozata (ezt megelőzően Vajda Béci csodálatos makró-fotóiban gyönyörködhettünk az Old Place Cafe&Pub falain) Babos Katinka, Nagyponk - Egy csipet csodaország című tárlatával folytatódik és ezúttal egy energiadús, interaktív színházi előadás tette kerekké a megnyitót.

Gyergyószentmiklós közelében, Kilyénfalva fölött húzódik Nagyponk és - mint ahogy Babos Katinka magukba szippantó fotóin láthatjuk - valóban csodálatos a környezet. Érdemes ellátogatni arra a vidékre, nem kétséges.

Mint ahogy Szilágyi Ottó, a Nomanid Productions vezetője elmondta, bár ott van a "veszélye" annak, hogy érzelmileg, lelkileg túlcsorduljon az ember, el kell oda menni, fel kell töltődni csodaország forrásaiból. Ugyanakkor örömének adott hangot, hiszen a Harag György Társulattal közreműködve jött létre az esemény - legalábbis, ami a megnyitót illeti, hiszen egy remek előadást élvezhettek a résztvevők.

A Kányádi Szilárd által rendezett "Csongor & Tünde" című előadás magával ragadóra sikeredett. Frumen Gergő, Orbán Zsolt és Rózsa László energiadús játékát élvezve pedig megerősödik az ember lelke, szép szelleme: Szatmárnémeti jó hely, csak észre kell venni finom árnyalatait, múltját soha elfelejteni, megtagadni nem fogja, nem teheti, bármennyire igyekezett és igyekszik a rendszer, hogy ez megtörténjen. Kultúrára, művészetre mindig is szükség lesz városunkban és az ilyen projektek, kulturális közreműködések is azt bizonyítják, hogy még mindig az összefogás az egyik, ha nem a legigazabb út szellemünk épségének megőrzésére.



A Pho-T0ne sorozat decemberben Ciprian Jula fotóival folytatódik, aki az előző évadban Párizsba repített el minket.

És mi történik még a Nomanid Productions háza táján? A G.M. Zamfirescu Művelődési Központtal közös szervezésben egy újabb sorozatot indítanak útjára a District 15 szórakozóhelyen, "ScuLP-T0ne" címmel. Mint ahogy a név is sugallja, ebben a sorozatban szobrokkal ismerkedhetünk meg. Első alkalommal november 30-án találkozhatunk a szobrokkal, alkotóikkal és ahogy azt megszokhattuk, egy szatmári együttessel, pontosabban a TranSKlouD ft. AkerMan Project-tel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: