2010-05-19 13:30:30• hírek • Póti Orsolya

Egészséges-e a hajfestés?

Napjainkban rengeteg nő festi a haját, egyesek csak azért mert egyszerűen unják természetes hajszínüket, egyesek azért, mert extravagáns hajra, feltűnésre vágynak, és sokan csak amiatt, mert jelentkeznek azok a fránya ősz hajszálak. A kérdés, hogy mennyire egészséges ez?

Sokan azt gondolják, hogy a hajfestés rendkívül káros, de ha ez a metódus annyira káros lenne, nem végezné el megszámlálhatatlan nő. A minőségibb hajfestékek rengeteg védő, kímélő és ápoló anyagot tartalmaznak, de ha nem használjuk a festékeket az utasításoknak megfelelően, akkor nagy kárt tehetünk hajunkban. Ezt a műveletet ezért ajánlott inkább szakemberre bízni, mert sikeresebb lesz a végeredmény, és megkapjuk kívánt színt.

Mindenkinek az a trendi szín, ami jól áll neki, és amivel jól érzi magát. A hölgyek többnyire nyáron a melegebb, világosabb árnyalatokat hordják, és amint beköszönt az ősz a hajszín sötétebb árnyalatot kap. Fodrászunk szerint, minél vidámabb, világosabb színre festi haját, kedélye is derűsebb lesz. A festett hajat kellő odafigyeléssel és gondosan kell ápolni, hiszen érzékenyebb és több törődést igényel. Itt ki kell emelni a szőkére festett, vagy melírozott hajat, mert ez sokkal érzékenyebb, és a kiszáradás veszélye is hamarabb fenyegeti.


A festett szőke haj sokkal több ápolást ígényel
A festett szőke haj sokkal több ápolást ígényel


Milyen időközönként javasolt hajat festeni? Bőven elég havi egy alkalom is, de ez függ attól, hogy mennyire gyorsan nő a haj, milyen a haj színe, és hogy milyen hamar látszik a különbség a természetes és a festett hajszín között. Aki jobban kedveli a melírozott hajat, annak szerencséje van, mert azt elég 4-5 havonta újra melíroztatni.

Szabad-e a kismamáknak hajat festetni? Ezzel kapcsolatban a vélemények bizony megoszlanak. Először is ajánlott orvoshoz fordulni, de fodrásznőnk nem lát semmi ellenvetést ezzel kapcsolatban, mert vendégeinek külföldi és hazai orvosok egyaránt azt javasolták, hogy a kismamák is bátran festethetik hajukat. De persze ezt a kismama dönti el.


Az élénk színeket az extravagáns hölgyek kedvelik
Az élénk színeket az extravagáns hölgyek kedvelik


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: