2016-09-21 16:08:12• hírek • Szatmár.ro

Felújították a szatmári onkológia napi beutalós részét

Eddig szinte középkori körülmények között kapták a kezelést, elsősorban a kemoterápiát a Szatmár megyei daganatos betegek a Régi Kórházban található onkológiai osztály napi beutalós részlegén. A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház közleménye szerint most alaposan javult a helyzet.

A szatmári egészségügy talpraállítása néhány évvel ezelőtt a Régi Kórházban található onkológia kórtermeinek a felújításával, modernizálásával, illetve a sürgősségi osztály felújításával indult. A daganatos betegek kezelésével foglalkozó osztályon viszont ezt követően megállt az idő, most viszont felújították a napi beutalós részleget. Ott kapják bizonyos időközönként a kemoterápiás kezelést azok, akiknek ezt javasolták az orvosok. Nemrég még hullott a vakolat, borzalmas körülmények uralkodtak ezen a részlegen, ez viszont most megváltozott.

A felújítás során némileg átalakították a termeket, vakoltak, festettek, felújították az illemhelyeket. Felújították az elektromos- és fűtéshálózatot.

Kialakítottak egy várótermet a napi kezelés alatt álló betegek hozzátartozói részére. Itt negyven széket helyeztek el, melyek egyenként 60 lejbe kerültek.

A kezelőben található ágyakat kicserélték, modern, kényelmes, egészségügyi célokra kialakított fotelek kerültek a helyükre. A tíz fotel darabja 2 ezer lejbe került.

A felújított részlegen a falakra képzőművészeti alkotások kerültek - ezeket a pszichiátriai osztályon kezeltek készítették a terápiás foglalkozások keretében.

Ilyen volt a részleg a felújítás előttIlyen volt a részleg a felújítás előtt

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: